Terapie prin umor la ShortsUP

0
377

În ultimul weekend de ianuarie, ShortsUP dedică două seri consecutive comediilor scurte și bune. Potrivit organizatorilor, Weekendul Comediei Scurte are loc pe 26 și 27 ianuarie, de la 20.00, la Cinema Scala, și cuprinde o selecție de patru ore cu unele dintre cele mai amuzante scurtmetraje ale ultimilor ani, provenite din toate colțurile lumii și premiate la Palm Springs ShortFest, Chicago International Film Festival sau L.A. ShortFest.

Dik (r. Christopher Stollery, Australia, 2011), un scurtmetraj cu umor acid care a câștigat premiul publicului la Palm Springs ShortFest, premiul pentru cea mai bună comedie la Rhode Island International Film Festival și două premii la Aspen ShortFest, spune povestea unui tată îngrijorat de descoperirea unui detaliu stânjenitor din viața băiețelului său de 8 ani. Când iei lucrurile prea în serios, trebuie să știi unde să te oprești, mai ales dacă la mijloc e o căsnicie aproape perfectă.

Happy ending și nu prea (r. Josh Lawson, Australia, 2010) dărâmă mitul iubirii veșnice în care el și ea trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți, pe fundalul muzicii de vioară. Ce se întâmplă după ce s-a încheiat genericul filmului? Cine acoperă costul zborului pierdut în numele dragostei, cine plătește taxiul până acasă și mai ales… cine cedează la prima ceartă?

Porția de bizar și tragicomic vine de la regizorul islandez Tómas Jóhannesson și scurtmetrajul În Garaj (Islanda, 2011). Oli și Keli sunt doi frați cu pasiuni ciudate și o spălătorie auto improvizată într-un garaj. În ziua în care mașina de colecție a unui client războinic e distrusă într-un accident pueril, viața lor devine o cursă contratimp cu urmări neașteptate.

Întregul program al celor două seri ShortsUP poate fi consultat pe www.shortsup.ro.

Biletele pot fi cumpărate în avans prin MyTicket sau Eventim, la prețul de 20 de lei pentru o seară sau 35 de lei pentru ambele seri. La biletele sau abonamentele cumpărate în avans, spectatorii își pot alege locurile în sală si pot evita așteptarea la intrare. Biletele pot fi achiziționate și la Scala, înainte de filme, la prețul de 20 de lei pe seară.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here