VIDEO: „Hansel and Gretel: Witch Hunters” – de la basm la horror

0
489

Autor: Mădălina Moraru

Ne-am cam obişnuit ca eroii din poveşti să se metamorfozeze peste noapte în luptători, iar prinţesele să renunţe la aşteptarea alesului şi să-şi facă singure dreptate, cum a fost şi-n cazul Snow White And The Huntsman. Nu ne aşteptam să le vină însă rândul atât de repede şi fraţilor Hansel şi Gretel, transformaţi din copii neştiutori şi naivi în vânători dornici de răzbunare, în producţia gore a lui Tommy Wirkola.

Basmul pentru copii a devenit un horror în toată regula, noul trailer fiind, de altfel, „timbrat” cu o bandă roşie, spre dezamăgirea celor mici. Hansel and Gretel: Witch Hunters/ Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare trece în revistă povestea celor doi fraţi, aşa cum o ştim, aproape arşi de vii în casa din turtă dulce a unei vrăjitoare, acesta fiind şi motivul pentru care, ajunşi la maturitate, încep să vâneze şi să omoare astfel de fiinţe.

Tommy Wirkola, cel care a regizat în 2009 zom-com-ul Dead Snow, i-a ales pe Jeremy Renner şi Gemma Arterton pentru rolurile lui Hansel şi Gretel, dar şi pe veteranul în materie de filme horror, Derek Mears. Iar printre producători se numără şi Will Ferrell.

Deşi a avut stabilită ca dată de lansare 2 martie 2012, pelicula a fost amânată de către Paramount Pictures cu încă zece luni. Iar pentru a evita competiţia cu Gangster Squad/ Elita gangsterilor, difuzarea în cinematografe a fost reprogramată pentru 22 februarie 2013, în Statele Unite. În România, filmul va rula din 1 februarie 2013.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here