Înscrieri la școala de vară Longocampo Dox

0
317

Longocampo Dox - Film and Visual Anthropology Summer School. Poster

Academia Socio-Vizuală lansează LONGOCAMPO DOX – Film and Visual Anthropology Summer School, o școală de vară internațională în domeniile filmului documentar și antropologiei vizuale, care va avea loc între 2 și 17 august, la Câmpulung-Muscel, în conacul familiei Golescu.

Înscrierile se pot face până pe 20 iunie, pe site-ul ww.academiasociovizuala.com. Aplicațiile trimise cu cel puțin 5 zile înaintea termenului limită vor fi premiate în cazul în care sunt selectate (detalii pe site). Candidații eligibili trebuie să fie fluenți în limba engleză și să aibă experiență în unul sau mai multe din următoarele domenii: regie, cinematografie, videografie, editare de film, antropologie vizuală.

Cei mai buni 15 tineri studenți și profesioniști, selectați după criteriile motivației, experienței și personalității lor creative, vor fi invitați să ia parte, timp de 15 zile, la o aventură academică alături de profesioniști ai domeniului. În cadrul școlii de vară vor fi produse 5 filme care vor explora limitele fictiunii, non-ficțiunii, imaginii experimentale și antropologiei vizuale.

Participanții vor fi ghidați de către 3 tutori: Ger Duijzings, specialist în Antropologie Est-Europeană, profesor la Universitatea din Regensburg, co-director al Urban Laboratory, University College London, antropologul Vintilă Mihăilescu, şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice SNSPA, și regizorul Ionuț Pițurescu, coordonator al Centrului de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film.

Pe parcursul cercetării de teren, dezvoltării și producției filmelor, realizatorii vor fi inspirați de masterclass-urile a trei experți invitați. Echipele de film vor fi susținute de asistenți de producție cu expertiză în aria investigată. Toți cei 15 autori vor fi sprijiniti in construirea unor strategii optime de distribuție și valorificare a filmelor realizate.

Cel mai bun film creat în timpul școlii de vară va fi premiat în cadrul evenimentului de final al LONGOCAMPO DOX (Longocampo’ este numele orașului Câmpulung-Muscel în primele sale consemnări).

Academia Socio-Vizuală își propune să fie un catalizator de educație si producție în domeniile cercetării socio-vizuale, transmedia si filmului. Obiectivul principal al ASV constă în cercetarea și educarea modurilor în care științele sociale, noile media, vizualul și arta pot aduce contribuții pozitive la o mai bună înțelegere și soluționare a problemelor societății.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here