A murit actorul Ernest Borgnine

0
348

Actorul Ernest Borgnine, laureat a mai multor premii Oscar şi Emmy, a încetat din viaţă duminică, la 95 de ani, în urma unei insuficienţe renale. El se afla la centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles, iar alături i-au fost familia şi managerul său, Lynda Bensky.

Ernest Borgnine a jucat în peste 40 de filme şi 200 de seriale, rolul din Marty (1955)  aducându-i un Oscar pentru cel mai bun actor. Actorul italo-american din Connecticut mai este cunoscut şi pentru rolul principal din serialul postului de televiziune ABC, McHale’s Navy (difuzat între 1962-1966). În From Here to Eternity (1953) acesta îî dă replica lui Frank Sinatra, iar în westernul lui Sam Packinpah, The Wild Bunch (1969), are un rol memorabil. Ernest Borgnine şi-a împrumutat vocea unui personaj din serialul de animaţie SpongeBob SquarePants  – Mermaid Man.

Ernest Borgnine a fost onorat în 2010 cu un premiu pentru întreaga carieră de către colegii săi de breaslă de la Screen Actors Guild. De asemenea, a fost nomninalizat la premiile Globul de Aur în 2007, pentru A Grandpa for Christmas, devenind cel mai în vârstă actor care apare într-un film. În 2009, a fost nominalizat la un Emmy pentru apariţia în sezonul final al serialului ER.

Autor: Mădălina Moraru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here