Brendan Fraser va filma „William Tell 3D” la Bucureşti

0
438

Actorul american Brendan Fraser va filma în România pentru lungmetrajul William Tell 3D, în martie 2012, la Studiourile Castel Film, scrie Mediafax, citându-l pe directorul de marketing al Castel Film, Bogdan Moncea. Filmul va fi regizat de Eric Brevig (animaţia Ursul Yogi), care îl înlocuieşte pe Nick Hurran. Brevig a mai lucrat cu Frazer la Călătorie spre centrul Pământului, lansat în 2008.

Celebrul actor s-a lansat cu partituri comice, în filme ca Encino Man (1992) sau George of the Jungle (1997), a jucat în toată seria Mumia, în drama Poveşti din LA/ Crash (2004) sau în eşecul Călătorie spre centrul Pământului (2008). Are deja peste 30 de filme în portofoliu.

William Tell va fi filmat la studiourile Castel Film, dar şi în Elveţia. Bugetul total al producţiei se ridică la 27 de milioane de dolari.

Potrivit legendelor populare, Wilhelm Tell a trăit undeva în secolele XIII şi XIV, într-un sat din cantonul Uri, şi a luptat împotriva autorităţii Habsburgilor, care conduceau atunci cantonul. Wilhelm Tell a fost forţat să tragă cu săgeata într-un măr aşezat pe capul fiului său, a fost arestat pentru că a atentat la viaţa guvernatorului cantonului Uri, a scăpat din închisoare şi, în final, l-a ucis pe guvernator, într-o ambuscadă. Faptele sale de vitejie, spune legenda, i-au convins pe oameni să se revolte împotriva dominaţiei Habsburgilor. Nu există dovezi clare că ar fi existat cu adevărat, însă a devenit celebru graţie scrierilor lui Friedrich von Schiller.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here