Mihai Mălaimare Jr. face din nouă echipă cu Francis Ford Coppola

1
350
Alături de Francis Ford Coppola, la filmările pentru "Tinereţe fără tinereţe"
Alături de Francis Ford Coppola, la filmările pentru "Tinereţe fără tinereţe"

EXCLUSIV. Regizorul Francis Ford Coppola filmează zilele acestea un thriller cu aer gotic născut dintr-un coşmar pe care l-a avut cu un an în urmă, a cărui imagine va fi semnată de Mihai Mălaimare Jr. Twixt Now and Sunrise îl are pe Val Kilmer în distribuţie şi se turnează pe proprietatea sa din Napa Valley, California, şi undeva în apropiere. Coppola lucrează pentru a treia oară cu aceeaşi echipă tehnică, după Tinereţe fără tinereţe şi Tetro. În ambele cazuri, partea vizuală – lăudată în mod special de presa străină – a fost semnată de directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. Cineastul român se află zilele acestea în plină producţie în California, după cum a confirmat pentru filmreporter.ro. „Da, lucrăm din nou împreună. Mai avem două săptămâni de filmare”, spune Mălaimare Jr.

În 2007, Mihai Mălaimare Jr. a fost inclus în Topul directorilor de imagine care trebuie urmăriţi în anul următor, de către revista americana „Variety”, şi a fost nominalizat la Independent Spirit Award pentru imaginea filmului Tinereţe fără tinereţe.

De data aceasta, filmul lui Coppola, după propriile spuse, va avea o tentă gotică de horror combinat cu romance. „În timp ce visam chiar, mi-am dat seama că visul e poate un dar, că l-aş putea transforma într-o poveste, probabil unul coşmaresc, mă gândeam la asta chiar în timpul visului. Apoi nişte zgomote de afară m-au trezit şi am vrut să adorm înapoi şi să continui visul ca să am şi un sfârşit la poveste. Dar n-am putut să mai adorm, aşa că am înregistrat imediat pe telefon tot ce-mi aminteam. Mi-am dat seama că e un romance gotic şi că aş fi putut să-l fac chiar undeva în apropiere de casă, în loc să mă duc în altă ţară”, a povestit regizorul Naşului pentru „New York Times”.

Visul pe jumătate coşmar s-a transformat iniţial într-o povestire, apoi a crescut într-un scenariu care va fi adus pe marele ecran cu un buget de 7 milioane de dolari – la limită pentru un film american. Probabil sunt banii proveniţi din viile sale californiene, care l-au ajutat să facă şi adaptarea după nuvela lui Mircea Eliade în România, acum trei ani.

Alături de Val Kilmer, pe afiş vor mai apărea Elle Fanning – o actriţă remarcată de fiica sa, Sofia Coppola, şi distribuită în Somewhere (Leul de Aur la Veneţia) -, în rolul unei fantome, Joanne Whalley, fosta soţie a lui Kilmer, recomandată chiar de el, Bruce Dern, Ben Chaplin, Don Novello, David Paymer sau Alden Erenreich.

Filmul ar putea fi lansat undeva pe vremea asta, anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here