„Căpitanul Nemo” 3D se va filma în România

0
692
Hugh Bonneville
Hugh Bonneville

O nouă adaptare după Jules Vernes se va filma în România, începând din ianuarie 2012, scrie Deadline.com. Întoarcerea Căpitanului Nemo are un buget neverosimil de mic pentru o producţie 3D care necesită masiv intervenţii în CGI (computer generated image) – doar 10 milioane de dolari, potrivit producătorului Amy Krell, care a strâns finanţare din SUA, Asia şi Marea Britanie.

„Dacă am fi filmat în State, costurile s-ar fi dublat”, a explicat Krell opţiunea pentru România. Cel mai probabil, filmările vor avea loc la Studiourile MediaPro, care deţin şi o divizie de efecte speciale, MediaPro Magic.

Întoarcerea Căpitanului Nemo va avea la cârmă un regizor şcolit în filme horror, Pearry Teo. The Gene Generation, Dead Inside sau Necromentia sunt câteva dintre ele, multe trecute neobservate. Căpitanul Nemo va fi Hugh Bonneville, starul serialului Downton Abbey (un imens succes în Marea Britanie), care va juca alături de David Morrissey, vedeta serialului britanic Red Riding, şi Hayley Atwell (Captain America: The First Avenger). Morissey va fi trimisul preşedintelui Ulysses S. Grant – care-l eliberează pe Nemo pentru ca acesta să ucidă monştrii ce bântuie coastele Atlanticului – iar Atwell va fi frumoasa lui nepoată, Sara.

Hayley Atwell
Hayley Atwell

Hayley Atwell s-ar putea însă răzgândi: aşteaptă un semn din partea producătorilor lui Oblivion, cu Tom Cruise, iar dacă aceştia spun „da”, va renunţa la Căpitanul Nemo, notează publicaţia online.

Filmul intră în cursă – în ce priveşte data lansării, pentru că de buget nu poate fi vorba – cu un blockbuster marca James Cameron, 20 000 de leghe sub mări. Cu 150 de milioane de dolari şi un regizor ca David Fincher, superproducţia Disney are toate şansele să depăşească în încasări un film cu un micro-buget şi un cineast cvasi-necunoscut.

Un film cu acelaşi nume a fost lansat în trei părţi în 1978, în regia lui Alex March şi Paul Stader. Pentru că nu a avut succes, miniseria SF a fost întreruptă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here