„Loulou, l’incroyable secret”, în premieră la KINOdiseea

0
376

loulou l'incroyable secret

Animația Loulou, l’incroyable secret, recompensată cu premiul César pentru Cel mai bun lungmetraj de animație în 2014, este unul dintre cele 12 filme care concurează pentru Trofeul KINOdiseea. Filmul va rula în premieră în România. Cea de-a șasea ediție a KINOdiseea  – Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, are loc între 14 – 19 noiembrie, la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și CinemaPRO.

Loulou, l’incroyable secret este cel mai recent lungmetraj de animație al faimoasei case de producție și graphic design franceze, Prima Linea Productions. „Ajutată de măiestria desenelor din creion și acuarele, și dialoguri istețe cu care rezonează ușor și adulții, animația a reușit să reactualizeze povestea lupului atipic Loulou și prietenul său iepurele Tom, personajele unor benzi desenate devenite cult în Franța”, scrie „Le Monde”.

Finn (r. Franz Weisz), proiectat la Berlinale și Toronto, va avea premiera de gală la deschiderea oficială a celea de-a șasea ediții KINOdiseea, în prezența regizorului și a actorului principal, Mels van der Hoeven, pe 14 noiembrie, ora 19.00, la Cinema Studio. Proiecția va fi urmată de o sesiune Q&A. Deși încurajat de tatăl său să joace fotbal, Finn descoperă o pasiune pentru vioară și puterea muzicii.

Misiunea Sputnik (r.Markus Dietrich, Berlinale 2014) este inspirat de poveștile „adevărate” create în jurul zilei de 9 noiembrie 1989, ziua căderii Zidului Berlinului. Atunci când află că unchiul său preferat va fi deportat în Berlinul de Vest, încăpățânata Frederike (Rike) plănuiește o misiune spațială grandioasă pentru a-l aduce înapoi folosind teleportarea.

To See the Sea/ Să vezi marea! este filmul de debut al tânărului regizor ceh Jiří Mádl, în prezența căruia va fi proiectat în premieră în România. Acțiunea este ingenios filmată din perspectiva unui băiat, Tomas, care se visează următorul Miloš Forman. Titlul face referire la personajul-copil Antoine Doinel al lui Francois Truffaut din 400 de lovituri. Va avea parte de proiecții duminică, 16 noiembrie, ora 19.00, la Cinemateca Eforie, și luni, 17 noiembrie, ora 12.00, la Cinema Studio, urmate de o discuție cu actorul principal Jan Marsal. Publicul se va putea întâlni cu regizorul Jiří Mádl după ultima proiecție, miercuri, 19 noiembrie, ora 10.00, la Cinema Studio.

În competiția pentru Trofeul KINOdiseea vor mai concura filmele The Contest/ Concursul (r. Martin Miehe-Renard), o frumoasă poveste care continuă tradiția filmelor daneze pentru copii, proiectată în prezența realizatorului, Emil și Ida (premieră națională) animația suedeză bazată pe cărțile populare ale autoarei Astrid Lindgren, Poveste de Iarnă (proiecție în prezența actorului Dennis Reinsma), o poveste magică de Crăciun despre prietenia neașteptată dintre solitarul Max și un ren excentric care aterizează în hambarul său.

Fiddlesticks îl aduce la București pe regizorul Veit Helmer, cunoscut pentru scurt metrajele sale off beat. A regizat primul său film la 14 ani, a lucrat alături de Wim Wenders, iar filmele sale au avut premiere la festivaluri importante precum Sundance, Karlovy Vary sau Veneția. Veit Helmer va participa la sesiuni Q&A luni, 17 noiembrie, ora 19.00, la Cinema Studio, și marți, 18 noiembrie, ora 10.00, la Cinemateca Eforie.

Vor mai rula în competiție, tot în premieră, și filmul Antboy, o alternativă la filmele cu super-eroi care poate concura ușor cu studiourile Marvel, animația Hocus Pocus Alfie Atkins, o adaptare suedeză după seria de cărți pentru copii omonimă a autoarei Gunilla Bergström, lungmetrajul Cinci Prieteni/ The Famous Five 3 și Privighetoarea/ The Nightingale (r. Philippe Muyl, Cel mai bun film pentru copii la Zlin IFF din Cehia).

Anul acesta, competiția va fi prezidată de un juriu de copii ales în urma unui concurs. Câștigătorii care au trimis cele mai creative recenzii la filmele preferate vor avea parte de o experiență unică, de șansa de a urmări gratuit cele mai bune filme, de a cunoaște profesioniști din lumea filmului și de a se bucura de numeroase surprize.

Programul complet al celei de-a șasea ediții poate fi consultat pe kinodiseea.ro.

Intrarea la proiecțiile din timpul zilei este gratuită. Doar pentru acestea se pot face rezervări online pe kinodiseea.ro. Biletele pentru proiecțiile de la ora 19.00 costă 7 lei – copii / 10 lei – adulți și se pot cumpăra în avans pe www.eventbook.ro 

Spotul festivalului: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here