Eva Pervolovici pregăteşte „Ileana”, o dramă cu traficanţi de droguri

1
730
Down the Rabbit Hole
Down the Rabbit Hole

„Articolul 16 din Codul Penal al România prevede faptul că prietenul unei persoane acuzate de trafic de droguri îi poate reduce acesteia pedeapsa denunţând un alt traficant. Prin urmare Ileana, o fată inocentă şi visătoare, se vede nevoită să intre într-o lume care nu îi e familiară, o lume a dependenţilor de heroină, în periferiile Bucureştiului, încercând să găsească şi să deconspire un traficant de droguri, pentru a-l elibera pe Radu. Călătoria îi va schimba pentru totdeauna percepţia asupra vieţii şi iubirii”, este sinopsisul debutului în lungmetraj al regizoarei Eva Pervolovici – Ileana, bazat pe o fapte reale.

Proiectul în dezvoltare a primit o finanţare de 17.020 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei. Scenariul este scris de Monica Stan şi Eva Pervolovici, pelicula fiind produsă de Strada Film şi Marcian Lazăr. Potrivit „Film New Europe”, bugetul total ar ajunge la circa 860.000 de euro, filmările urmând a avea loc în primăvara lui 2012, într-un cartier periferic din Bucureşti.

Proiectul a fost prezentat recent la Balkan Fund, producătorii căutând finanţare zilele acestea la marketul Festivalului de Film de la Salonic, care se încheie pe 12 decembrie.

Eva Pervolovici şi-a încheiat recent studiile la Edinburgh şi a regizat câteva scurtmetraje premiate în festivaluri internaţionale: Filmele mele nefăcute (2007), Down the Rabbit Hole (2008) sau Dejun în trei (2004)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here