Breasla regizorilor şi-a ales favoriţii. Cine lipseşte

0
508
Michel Hazanavicius
Michel Hazanavicius

Sindicatul regizorilor americani – Directors Guild of America (DGA) – şi-a anunţat ieri favoriţii pentru 2011. Cei cinci cineaşti nominalizaţi la premiul pentru Cel mai bun regizor îl includ şi pe francezul Michel Hazanavicius, cu filmul mut The Artist, dar şi pe Favid Fincher, al cărui The Girl With the Dragon Tattoo nu a fost primit totuşi nici pe departe la fel de entuziast.

Din socotelile DGA a fost exclus Steven Spielberg, cu War Horse, Tim Tailor, cu The Help, sau Bennett Miller (Moneyball). Votul DGA s-a dovedit cea mai bună predicţie la Oscar, la categoria Cel mai bun regizor. Din 1948 încoace, de când breasla îşi dă premiile, doar de şase ori câştigătorii DGA nu au coincis cu cei ai statuetei. Prin urmare, iată un preview la Oscaruri:

  • Woody Allen – Midnight in Paris
  • David Fincher – The Girl With the Dragon Tattoo
  • Michel Hazanavicius – The Artist
  • Alexander Payne – The Descendants
  • Martin Scorsese – Hugo

Martin Scorsese este la a noua nominalizare din partea breslei şi a câştigat trofeul în 2006, cu The Departed.  Woody Allen  e votat pentru a cincea oară de colegii de breaslă (a avut trofeul în 1977, cu Annie Hall), iar David Fincher pentru a treia oară.

Premiile DGA vor fi acordate pe 28 ianuarie, la Los Angeles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here