Reîncep lecţiile de scenaristică First Draft

0
465

Asociaţia Culturală Control N organizează în perioada 21 februarie – 10 aprilie a şaptea sesiune a atelierului de scenaristică First Draft, anunţă organizatorii.

Cursul se adresează începătorilor în domeniul scenaristicii de film şi prezintă în detaliu elementele de bază în scrierea unui scenariu de scurtmetraj – premisă, personaje, conflict, structură dramaturgică, dialog, precum şi elemente de formatare şi limbaj specifice scenaristicii de film.

Cursul este interactiv, fiecare dintre participanţi putând să aibă în portofoliu, la finalul celor 8 săptămâni, un prim scenariu de scurtmetraj. Un curs durează două ore şi este compus din discuţii aplicate şi vizionări de filme. Participanţii primesc teme specifice dupa fiecare curs şi, până la viitoarea întâlnire, ei sunt îndrumaţi on-line.

Cursul este susţinut de Ana Agopian (scenarist), Oana Răsuceanu (scenarist) şi Iulia Rugină (regizor de film). Cea de-a şaptea sesiune va începe pe 21 februarie, de la ora 19:00, şi va continua în fiecare marţi, timp de 8 săptămâni. Numărul maxim de participanţi la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1000 de lei, respectiv 800 de lei (pentru elevi şi studenţi).

Cei interesaţi se pot înscrie la adresa info@controln.ro până la data de 17 februarie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină au semnat împreună mai multe scenarii de scurt şi mediu metraj, printre care Bună Cristina! Pa Cristina, Vineri în jur de 11, Captivi de Crăciun – filme prezentate şi premiate în numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, precum Clermont-Ferrand, Cottbus, Oberhausen, Munchen, Ludwigsburg, TIFF şi altele, Tabasco şi scurtmetrajul de animaţie Skugos. Primul scenariu de lungmetraj semnat de cele trei, Breaking News, se află acum în pre-producţie.

Scenariile lor au participat la importante workshop-uri de dezvoltare de scenariu, precum: Sources 2, Graz 2008, Nipkow Programm (Berlin, 2008) şi Scripteast (2009, având sesiunile de dezvoltare în Sterdyn, Polonia, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi la Festivalul de la Cannes). În perioada 2009 – 2011, Ana, Iulia şi Oana au fost preparatori universitari în cadrul U.N.A.T.C-ului, Catedra de scenaristică a Facultaţii de Film. Ana Agopian continuă să predea scenaristică la U.N.A.T.C.

Mai multe detalii despre First Draft: www.controln.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here