Cinema și propagandă cu Cristian Tudor Popescu

0
490

banner300x250px (1)Prima ediţie a Festivalului de Film „Cinema şi Propagandă” începe pe 12 martie, la Cinemateca Eforie din București, avându-l ca director pe scriitorul și publicistul Cristian Tudor Popescu.

Tovarăşul Cristian Tudor Popescu, militant de seamă al cinematografiei româneşti şi nu numai, a fost votat în unanimitate ca director al primei ediţii”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Propaganda comunistă prin cinema, despre care Cristian Tudor Popescua publicat un volum, „Filmul surd în România mută”, va fi ilustrată prin cinci lungmetraje de ficţiune, cinci scurtmetraje şi 15 jurnale de actualităţi. Filmele vor fi precedate de dezbateri la care vor participa specialişti în domeniu (jurnalişti, analişti politici, filosofi, critici de film, profesori de cinema, cineaști).

  • 12 martie: Răsună valea (lungmetraj) – România pe drumurile democraţiei populare (scurtmetraj);
  • 13 martie: Mitrea Cocor (lungmetraj) – De vorbă cu fraţii mei plugarii (scurtmetraj);
  • 14 martie: Alarmă în munţi (lungmetraj) – Poporul român în lupta pentru democraţie/ Raidul păcii
  • 15 martie: Bijuterii de Familie (lungmetraj) – Reforma agrară 1945 (scurtmetraj)
  • 16 martie: Tudor și Jurnale de actualităţi 

„Festivalul, ca instrument de educaţie, nu îşi propune să îi stimuleze pe spectatori să folosească propaganda în scop propriu, ci să înţeleagă mecanismele propagandei, pentru a se feri de acest fenomen nociv, dar omniprezent. Implicit, acest festival oferă posibilitatea de a determina revigorarea conştiinţei civice şi responsabilităţii sociale ale românilor, în spiritul adevăratelor valori ale democraţiei şi ale umanismului”, declară Cristian Tudor Popescu. 

Intrarea  este liberă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here