Regizorul Sidney Lumet a încetat din viaţă la 86 de ani

0
384

În aceeaşi zi în care unul dintre cei mai importanţi şi iubiţi critici români, Alex Leo. Şerban, a încetat din viaţă, peste Ocean s-a stins unul dintre cei mai îndrăgiţi cineaşti americani – Sidney Lumet. Coincidenţa face ca ambii să fi suferit de aceeaşi boală, cancer limfatic. Lumet, regizorul unor filme intrate în istoria cinematografiei, ca 12 Angry Men (debutul său din 1957) , Serpico, Dog Day Afternoon sau Network a murit sâmbătă dimineaţă în locuinţa sa de la New York, la vârsta de 86 de ani.

Născut la Philadelphia pe 25 iunie 1924, Lumet a crescut la New York şi a debutat în industria de entertainment regizând emisiuni TV live. În cinema, a început în forţă cu 12 Angry Men, cu Henry Fonda. A continuat, în anii 70, cu Serpico şi Dog Day Afternoon, în care a colaborat cu Al Pacino, şi a devenit profetic cu Network, un film despre puterea televiziunii asupra societăţii contemporane.

Ultimul său film a fost thriller-ul Înainte să afle diavolul că ai murit/ Before the Devil Knows You’re Dead (2007).

Lumet i-a avut în filmele sale, printre alţii, pe Katharine Hepburn, Ingrid Bergman, Sean Connery, Robert Duvall şi Faye Dunaway. A fost căsătorit de trei ori – cu Rita Gam, Gloria Vanderbilt şi Gail Jones – înainte să se însoare cu actuala sa văduvă, Mary Gimbel, în 1980. Pe lângă soţie, a mai lăsat în urmă două fiice, Amy Lumet şi Jenny Lumet, o fiică vitregă – Leslie Gimbel, pe fiul vitreg – Bailey Gimble, precum şi nouă nepoţi şi un strănepot, potrivit Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here