Animația „Zarafa”, pe marile ecrane

0
342

zarafa

Una dintre cele mai îndrăgite și premiate animații lansate anul trecut, Zarafa, în regia lui Rémi Bezançon și Jean-Christophe Lie, rulează începând de vineri, 10 mai, la Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, Odeon Cineplex (Cluj) și Noul Cinematograf al Regizorului Român din cadrul MȚR.

Zarafa a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Berlin, în 2012, a fost nominalizat la Premiile Cesar și a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea. Cu un public de peste 1,5 milioane de spectatori doar în Franța, Zarafa aduce pe marele ecrane o poveste captivantă care amintește de cele ale lui Jules Verne, într-o atmosferă de film clasic Disney, emoționantă, plină de aventuri și umor.

Sub un baobab, în inima Africii, copiii îl ascultă pe bătrânul înţelept, care le spune povestea tânărului Maki, cel care fuge de un traficant de sclavi şi se împrieteneşte cu o girafă pe nume Zarafa. La puţin timp, girafa este capturată; ea urmează să fie dăruită regelui Franţei. Maki refuză să lase un asemenea lucru să se întâmple. Îi promite mamei Zarafei că o va aduce pe aceasta înapoi. Împreună cu un prinţ al deşertului pe nume Hassan şi un căpitan de balon pe nume Malaterre, Maki porneşte într-o călătorie plină de aventuri deasupra Mediteranei şi a Alpilor înzăpeziţi, până la Paris, unde sosirea primei girafe din Franța este un eveniment senzaţional. Însă locul Zarafei nu este în oraş. Hotărât să-şi ţină promisiunea, Maki încearcă să o salveze pe Zarafa.

Zarafa este distribuit în România de Metropolis Film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here