5000 de euro pentru un scenariu, la Atelierul Secvenţe. Încep înscrierile

4
605

Au început înscrierile pentru cea de-a doua ediţie a Atelierului de Scenaristică Secvenţe. Până pe 20 august, cei care au deja scris un scenariu de lungmetraj de ficţiune îl pot depune în cadrul acestuia. Pe lângă posibilitatea de a câştiga 5.000 de euro, cei selectaţi vor avea parte de consultări individuale, cursuri intensive şi studii de caz.

Pentru prima dată, Asociaţia culturală Secvenţe şi Saga Film colaborează cu TorinoFilmLab, mai precis cu cel mai nou workshop al său – AdaptLab, iar participanţii la atelierul românesc vor avea acces şi la cel din Italia. AdaptLab-ul este cel mai nou curs avansat, dedicat scenariştilor europeni care doresc să dezvolte adaptări după romane preselectate.

Participanţii selectaţi la ediţia 2012-2013, desfăşurată pe o perioadă de şase luni (din septembrie până în martie), vor avea acces la seminarii şi studii de caz susţinute de către profesionişti europeni din domeniul scenaristicii. Printre aceştia se numără Frantz Rodenkirschen (consultant pe scenarii şi selecţionerul principal al TorinoFilmLab, tutor la CineLink şi Berlinale Talent Campus) şi Gino Ventriglia (story-editor şi tutor la TorinoFilmLab).

Atelierul de Scenaristică se adresează atât începătorilor, cât şi celor cu experienţă. Criteriile care vor sta la baza selecţiei vor fi calitatea materialelor, potenţialul autorilor, dar şi diversitatea genurilor abordate. Vor fi selectaţi 8 participanţi care, sub îndrumarea lui Răzvan Rădulescu şi Alexandru Baciu, vor lucra la analizarea, rescrierea şi finalizarea poveştilor înscrise.

Ediţia cu numărul doi va fi împărţită în trei sesiuni a câte patru zile, între care se vor desfăşura consultări online. La final, toate proiectele vor fi prezentate în cadrul sesiunii de pitching producătorilor de film, iar Saga Film va cumpăra scenariul câştigător cu suma de 5.000 de euro.

La prima ediţie a atelierului au fost înscrise 141 de scenarii, dintre care selectate doar 8, iar cel câştigător a fost Viscolul, de Mihnea Dinu, un thriller cu elemente de fantastic ce conturează haosul retragerii din 1916 în pădurile din zona Predeal-Sinaia,.

Numele participanţilor vor fi anunţate până pe 10 septembrie.

Detalii şi înscrieri pe www.ateliersecvenţe.ro.

Autor: Mădălina Moraru

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here