După ani de aşteptare, viaţa lui Janis Joplin devine film

0
427

Autor: Mădălina Moraru

Pe lista filmelor biografice „în aşteptare” s-au rătăcit multe nume şi dacă există unul mai aşteptat ca toate celelalte, acela e despre Janis Joplin, notează „The Playlist”, lansând o veste care-i va bucura pe fani: un biopic despre viaţa tumultuoasă a cântăreţei ar putea intra curând în producţie. Sean Durkin, apreciat pentru subtilitatea portretelor sale feminine din Martha Marcy May Marlene, va fi regizorul peliculei numită, simplu, Joplin. Scenariul se va concentra pe ultimele şasele luni din viaţa artistei, înainte de dispariţia neaşteptată, la doar 27 de ani, în urma unei supradoze.

Un film despre Janis Joplin a pus, de-a lungul timpului, mai multe probleme, pornind de la drepturile de autor asupra melodiilor până la detaliile controversate despre viaţa sa şi alegerea unei figuri capabile să o joace. Fiecare regizor care a avut în vedere acest proiect a găsit o altă actriţă pentru a o interpreta, începând cu Amy Adams, în versiunea lui Fernando Meirelles, şi până la Pink, Renee Zellweger sau Zooey Deschanel.

Sean Durkin a optat pentru o figură mai puţin cunoscută, Nina Arianda (Midnight in Paris sau Tower Heist), premiată cu un Tony pentru rolul din Venus in Fur. Producătorul Peter Newman nu îşi face griji că nu are un nume mare pentru rolul principal, declarând că a fost surprins de felul în care Arianda poate exprima dualitatea dintre vulnerabilitate şi sexualitate în momentul în care păşeşte pe scenă. Arianda va cânta toate piesele ce vor apărea în film, ceea ce poate fi, până la un punct, riscant, având în vedere timbrul unic al cântăreţei.

Deşi toate piesele puzzle-ului par la locul lor, cei din breaslă sunt încă sceptici în ceea ce priveşte noua abordare a acestui subiect, pentru că, spun ei, „am fost pe drumul Janis Joplin de atât de multe ori în ultima vreme, încât nu ştim ce s-ar putea întâmpla de data aceasta”. Noutatea vine o dată cu producătorul Peter Newman (The Squid and the Whale şi Blue in the Face), susţine „The Playlist”, care deţine drepturile de autor atât asupra pieselor cântăreţei, cât şi pe cele ale trupei sale, Big Brother And The Holding Company. Newman a intrat, totodată, în posesia drepturilor asupra cărţii Love, Janis (o colecţie de scrisori), a biografiei scrise de către David Dalton, Pieces Of My Heart, şi a celor trei apariţii televizate din The Dick Cavett Show.

Coloana sonoră a reprezentat în trecut poate cel mai mare inconvenient, iar până la momentul de faţă s-au investit în muzică aproximativ 2.5 milioane de dolari dintr-un total de producţie de 20 de milioane, un buget redus pentru un film american. Producţia, promiţătoare datorită cuplului Durkin-Newman, ar putea da startul filmărilor la începutul lui 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here