Crowdfunding pentru „Lună Plină”

0
418

PassionOrganizatorii Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină” (14 – 18 august, Biertan), primul și unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, au inițiat o campanie de strângere de fonduri pe platforma Crestemidei.ro.

Festivalul, complet independent și auto-finanțat, a strâns la prima ediție circa 3000 de spectatori. Pentru a extinde evenimentul, organizatorii își propun să strângă 20.000 de lei printr-o campanie de tip crowdfunding 100% românească.

Cea de-a 2-a ediție va avea loc  într-o formulă extinsă: cinci zile de filme (în patru spații de proiecție – două indoor și două în aer liber), expoziții, workshop-uri de efecte speciale, concerte și petreceri, secțiune competitivă de scurtmetraj al cărei câștigător va fi desemnat de public și secțiune competitivă de lungmetraj în cadrul căreia un juriu internațional va acorda trofeul „Lună Plină”.

Începând cu această ediție, la Biertan va funcționa și programul EducaTIFF, axat pe educația media și cinematografică pentru copii și adolescenți.

Printre primele titluri confirmate pentru această ediție, difuzate în premieră absolută în România, se numără thrillerul El cuerpo, care a deschis Festivalul de Film Fantastic de la Sitges în 2012, horrorul american cu și despre canibali familiști We Are What We Are, care a făcut senzație la Cannes, și compilația extremă V/H/S/ 2, lansată la Sundance 2013.

Cineastul american Brian de Palma va fi omagiat cu un double bill frisonant – The Fury, cu Kirk Douglas și John Cassavetes, de la a cărui premieră se împlinesc 35 de ani, într-o versiune restaurată digital în martie 2013 și, în avanpremieră, prin amabilitatea distribuitorului Independența Film, Passion, cu Rachel McAdams și Noomi Rapace, film care a avut premiera mondială anul trecut, la Veneția.

Restul selecției va fi anunțat în săptămânile ce urmează. Detaliile despre transport și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro. Abonamente, pe biletmaster.ro.

Festivalul de Film Horror & Fantastic „Lună Plină” este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here