Finaliștii Atelierului Secvențe

0
430

Din 54 de înscrieri eligibile până la 20 august, lectorii Răzvan Rădulescu, Alex Baciu, Alexandru Teodorescu şi Oana Kelemen au ales opt proiecte care să participe la Atelierulde scenaristică Secvențe, care începe săptămâna viitoare.

După cursuri și sesiuni de rescriere a scenariilor propuse, câștigătorul va primi 5000 de euro pentru povestea lui, din partea Saga Film, care va și produce filmul. Atelierul se află la a doua ediție.

Participanţii sunt:

Roxana Mocanu – Mâine iar plouă

Irina Trocan – Cord

Maria Galea – Iacob

Ioana Bogdan – Blues pentru o pisică neagră

Raluca-Alexandra Mănescu – În al doilea rând

Adrian Munteanu – În altă parte

Cristiana Stroea – Doi preoţi la 70 de enoriaşi

Bogdan Mureşanu şi Adrian Drăgan – Cazul sfinţilor pribegi

În colaborare cu TorinoFilmLab, la prima sesiune de lucru vor fi organizate cursuri intensive şi studii de caz susţinute de profesionişti consacraţi din industria cinematografică internaţională, printre care Frantz Rodenkirchen şi Gino Ventriglia. Cei interesaţi să participe în calitate de observatori la cursurile susţinute de cei doi pot cere informaţii suplimentare şi se pot înscrie în limita locurilor disponibile la adresa de email contact@ateliersecvente.ro.

Franz Rodenkirchen este consultant pe scenarii şi este selecţionerul principal la TorinoFilmLab. Frantz colaborează şi cu Binger Filmlab, unde predă A la carte- Workshop Script Editing – Six days of practice şi este tutor la TorinoFilmLab – Script&Pitch, CineLink, piaţa de co-producţie de la Sarajevo Film Festival şi la Berlinale Talent Campus, Berlin.

Gino Ventriglia este story editor şi tutor la TorinoFilmLab – Script&Pitch şi FrameWork. Lucrează pentru programe internaţionale ca Interchange, POWR la Baltic Event şi Jerusalem Film Lab, și o predă scenaristică la Centro Sperimentale di Cinematografia, Universitatea Italiană Naţională de Cinematografie.

Atelierul este organizat de Asociaţia culturală SECVENŢE, în parteneriat cu SAGA FILM şi TorinoFilmLab, cu susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei şi a Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here