„Tom Sawyer”, filmat parţial în România, vine la cinema. Irina Margareta Nistor pozează în Mătuşa Polly

2
465

Tom Sawyer, în regia lui Hermine Huntgeburth, o nouă ecranizare a romanului lui Mark Twain – de data aceasta în limba germană – se va lansa în cinematografele din România pe 12 octombrie. Producția, filmată parțial în România, timp de patru săptămâni, a rulat deja în țări precum Germania, Franța, Rusia.

Înaintea lansării, Parada Film a pus la cale o campanie de promovare sub titulatura Generaţia Tom Sawyer. Startul l-a dat Gianina Corondan, fan al personajului lui Mark Twain, urmată de Irina Margareta Nistor, care a pozat în Mătuşa Polly. În total, vara aceasta, peste 20 de nume din showbiz, media, cultură s-au oferit să ia parte la shooting-ul realizat de artistul fotograf Dan Pierșinaru în Studio 2. Artwork-ul a îi aparţine designerului Alexandru Nimurad.

Din distribuția filmului fac parte tinerii actori Louis Hofmann (Tom Sawyer), Leon Seidel (Huckleberry Finn), dar și Heike Makatsch (Mătușa Polly), Benno Fürmann (Joe Indianul), Joachim Król (Muff Potter).

După ce a dat viață personajului Tom Sawyer, Louis Hofmann a devenit unul dintre cei mai populari actori din Germania.  Heike Makatsch a obținut Premiul Golden Camera pentru cea mai bună actriță din Germania în 2002. În plus, a apărut alături de Emma Thompson, Hugh Grant, Alan Rickman și Liam Neeson în comedia romantică a lui Richard Curtis, Love Actually. Joachim Król a obținut premiul pentru Cel Mai Bun Actor, oferit de Academia Germană de Film, pentru rolurile din No More Mr. Nice Guy și Maybe… Maybe Not.

În 1999 a jucat în filmul lui Tom Tykwer, Run, Lola, Run. Benno Fürmann a primit premiul pentru Cea mai Promițătoare Tânără Vedetă a Filmului European (Berlinale 2001). A jucat în pelicula nominalizată la Oscar Merry Christmas – o dramă despre Primul Război Mondial, iar printre cele mai recente filme ale sale se numără drama In Darkness, regizată de Agnieska Holland – propunerea Poloniei pentru premiile Oscar din 2012.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here