Începe festivalul Comedy Cluj!

0
319

AFIS OFICIAL COMEDY CLUJFestivalul Internațional de Film Comedy începe astăzi, 10 octombrie, cu Hector în căutarea fericirii, în regia lui Peter Chelsom, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic. Pelicula a avut premiera oficială la Toronto şi a câştigat premiul pentru cel mai bun trailer de comedie la Golden Trailer Awards 2014.

Comedy Cluj (10 – 19 octombrie, Cinema Florin Piersic și Victoria) înseamnă 147 de proiecții în 10 zile. 192 de filme din 38 de țări sunt programate în principalele secțiuni: Competiția Internațională și Competițiile de Scurtmetraj Independent și Studențesc, dar și Comedy-Panorama, Comedy-Drama Around the World, Docu-Comedy/ Peste 100 de invitați sunt așteptați la Cluj de-a lungul celor zece zile de festival.

Umorul nemțesc și olandez e în centrul atenției, în programul Focus. Iar trofeul de Excelență Comedy Cluj îi va fi decernat lui Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori de teatru și film. Evenimentul va fi marcat prin proiecția specială a filmului De ce trag clopotele, Mitică? (regia Lucian Pintilie, 1981).

Pe lângă Florin Piersic și Victoria, o serie de evenimente se vor desfășura și în Sala Mare a Casei TIFF precum și la Universitatea Sapientia. Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, locul unde a avut loc prima proiecție cinematografică din istoria orașului, va găzdui sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 11:00, seminarul de marketing de film al echipei Good Hands, câștigătorii Oscarului pentru cel mai bun poster străin la Golden Trailer Awards (Los Angeles).

În primul week-end, clujenii sunt așteptați și la Opera Maghiară, nu doar în sălile de cinema. Duminică, 12 octombrie, de la ora 19:30, e programată Seara de Jazz și Comedie pe piesele lui Frank Sinatra, alături de Gabriel Farkas & His Band (Budapesta). Spectacolul este un tribut adus lui Frank Sinatra, într-un mix de jazz și stand-up comedy.

Un alt moment special în agenda Comedy Cluj este spectacolul de dans contemporan Carmina Burana. Producția companiei israeliene Kamea Dance are premiera pe scena Teatrului Național marți, 14 octombrie, de la ora 19:30.

Comedy Cluj dedică o seară specială și teatrului românesc. Joi, 16 octombrie, de la ora 20:00, spectacolul lui Tudor Aaron Istodor și Radu Iacoban, Carpathian Garden, ajunge la Cinema Victoria, pentru premiera clujeană. O comedie tăioasă realizată de Tudor Aaron Istodor și Radu Iacoban.

Și în acest an prețurile rămân neschimbate: 9 lei pentru un ticket standard și 7 lei pentru un bilet cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Biletele pentru evenimentele speciale, precum și abonamentele care permit accesul la proiecții, seminarii, manifestări conexe și savuroasele petreceri Comedy Cluj sunt disponibile online pe biletmaster.ro.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here