Femeia care nu uită niciodată (aproape) nimic – „Memorie perfectă” la AXN

0
1361

Există pe lumea asta o afecţiune extrem de rară, care nu-ţi permite să uiţi nici un detaliu al vieţii tale – hipertimesia sau memoria autobiografică superioară. Omul care suferă de ea îşi poate aminti absolut orice – ceea ce poate fi o binecuvântare şi un blestem în acelaşi timp. Un asemenea subiect, dezvoltat de serialul Unforgettable/ Memorie perfectă, e o mină de aur pentru un scenarist.

La două luni de la premiera din Statele Unite, începând de astăzi, 10 noiembrie, serialul va putea fi urmărit în fiecare joi, de la ora 22.10, pe canalul AXN.

Memorie perfectă are la bază o nuvelă scrisă de J. Robert Lennon, The Rememberer, iar consultantul serialului este actriţa Marilu Hanner, unul dintr cei câţiva oameni de pe planetă care suferă de această boală rară. Deşi episodul-pilot a fost decris de majoritatea criticilor ca fiind perfect forgettable, seria s-a dovedit foarte populară, cu o audienţă medie de 14 milioane de telespectatori pe episod, în SUA. Prin urmare, CBS a decis să adauge încă 9 episoade la cele 13 regizate deja.

Personajul central este o fostă poliţistă, Carrie Wells (Poppy Montgomery), care suferă de o afecţiune rară: îşi poate aminti absolut orice, în afară de uciderea îngrozitoare a surorii ei. De atunci, încearcă cu disperare să lase trecutul în urmă. Renunţă la jobul în poliţie şi se bazează pe memoria ei extraordinară pentru a participa la jocurile de noroc din New York. Abia reuşeşte să scape dintr-un cazinou ilegal după ce este prinsă trişând şi, când ajunge în blocul în care locuieşte, din Queens, găseşte cadavrul unei vecine care a fost ucisă. Nefiind alţi martori ai crimei, Carrie devine singura pistă a poliţiştilor din New York. În timp ce este interogată de detectivul Roe Sanders, face tot posibilul pentru a nu fi văzută de Al Burns (Dylan Walsh), principalul anchetator şi un fost iubit.

Poppy Montgomery este din Sydney, Australia, şi timp de şapte ani a interpretat rolul agentei FBI Samantha Spade, din premiatul serial Without a Trace/ Dispăruţi fără urmă, iar Dylan Walsh a avut rolul doctorului Sean McNamara din serialul Nip/Tuck/ Prietenie pe muchie de cuţit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here