Propunere anti-piraterie: nu mai trimiteţi DVD-uri votanţilor la Oscar

0
316

La o conferinţă despre noi măsuri anti-piraterie pe care Hollywood-ul ar putea să le ia, casa de producţie Summit Entertainment (The Hurt Locker) a propus să nu mai fie trimise DVD-uri cu filmele concurente la Oscar celor aproape 6000 de votanţi şi jurnaliştilor de specialitate.

La sfârşit de an, pentru a se asigura că fiecare dintre votanţi vede filmul şi îl poate bifa pe formular, studiourile trimit pachete de DVD screenere cu toate filmele. Multe dintre acestea sfârşesc pe Internet, la câteva ore după ce ajung în cutia poştală. „Trebuie să renunţăm la asta. Screenerele acestea sunt sursa scurgerilor şi atunci când una dintre ele scapă pe Internet e cu mult mai rău, pentru că sunt copii mult mai bune decât ce au piraţii”, a propus Kaye Cooper Mead, managerul Summit Entertainment, citat de „The Hollywood Reporter”. Casa de producţie a dat judecată mai mulţi internauţi care au downloadat The Hurt Locker şi se află în procese.

Unii dintre producători ridică însă din sprâncene, pentru că, deşi nu vor ca filmele lor să ajungă pe Pirate Bay înainte de a rula în săli, îşi doresc în aceeaşi măsură un Oscar sau cel puţin o nominalizare. În 2003, screenerele au fost interzise pentru scurtă vreme, tocmai din cauza pirateriei. Au fost ulterior marcate şi personalizate în funcţie de fiecare destinatar, motiv pentru care actorul Carmine Caridi, în vârstă de 70 de ani, a primit o condamnare după ce i-a trimis peste zece DVD-uri unui prieten care le-a postat direct pe Internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here