Regizorul lui „Oldboy” şi-a filmat ultima producţie cu iPhone4

2
542
Park Chan-wook
Park Chan-wook

O viaţă de suişuri şi coborâşuri ar fi traducerea horror-ului filmat de cineastul sud-coreean Park Chan-wook cu iPhone4. Paranmanjang are 30 de minute, un buget de circa 100.000 de euro, şi va avea premiera în cinematografele din Coreea de Sud pe 27 ianuarie, potrivit Associated Press.

De două ori selecţionat la Cannes, cu Oldboy (2004) şi Thirst / Sete (2009), Park Chan-wook este unul dintre copiii teribili ai cinema-ului asiatic. „Noua tehnologie creează efecte stranii”, este de părere regizorul, care a folosit mai multe iPhone-uri poziţionate în diverse unghiuri. Experimentul său de tip youtube ar putea revoluţiona lumea cineaştilor care se împotmolesc cu proiectele lor din cauza lipsei banilor sau, dimpotrivă, i-ar putea face să se răzgândească pe cei care au avut aceeaşi idee.

Paranmanjang este povestea unui om care îşi traversează vieţile anterioare. În timp ce pescuieşte în râu, în mijlocul nopţii, prinde o femeie pe care o crede moartă. Brusc, însă, se trezeşte şi încearcă să-l omoare. Bărbatul îşi pierde cunoştinţa şi, când deschide ochii, ea poartă hainele lui, iar el hainele ei. Ea plânge şi îl strigă „Tată”. Un început derutant tipic pentru Park Chan-wook, un autor dotat cu o imaginaţie extrem de rafinată şi un umor absurd.

2 COMENTARII

  1. sincer sunt tare curios de rezultat. la costurile avute mă cam îndoiesc că dacă ieşea ceva neinteresant cel puţin, filmul ar mai fi fost lansat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here