Actriţa Mădălina Constantin, premiată la Clermont-Ferrand

0
470

photo_solitudes

Actriţa Mădălina Constantin a obţinut Premiul ADAMI pentru cea mai bună actriţă la cel mai mare festival de scurtmetraje, cel de la Clermont-Ferrand, pentru rolul din Solitudes, o coproducţie franco-română regizată de cineastul Liova Jedlicki.

Filmul de 17 minute a mai câştigat Menţiunea Specială a Juriului – menţiunea „Pialat” şi Menţiunea Juriului Télérama. Este povestea lui Tudor (Răzvan Oprea), un român căsătorit la Paris, tată a doi copii, care-şi rotunjeşte veniturile traducând pentru poliţia franceză şi pe care întâlnirea cu o prostituată româncă violată (Mădălina Constantin) începe să-l bântuie.

Scenariul îi aparţine Alexandrei Badea, iar imaginea este semnată de Julien Poupard.

În competiţia internaţională de la Clermont-Ferrand – la care au fost înscrise 7890 de filme – a intrat un alt film românesc, Betoniera, de Liviu Săndulescu, produs de Mandragora.

Filmul spune povestea unui bărbat care, terorizat fiind de lucrările unui şantier de construcţii, găseşte o formă neobişnuită de protest împotriva acestora. În distribuţie, Mimi Brănescu, Iulia Lumânare, Teo Corban, Adrian Titieni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here