Actorul francez Bruno Putzulu vine la Bucureşti

0
134

Actorul francez Bruno Putzulu, descoperit în anii 90 de Bertrand Tavernier (L’Appât) şi distribuit de Jean-Luc Godard în Eloge de l’amour, vine în acest weekend la Bucureşti, la invitația Ambasadei Franței și a Institutului Francez din București. Artistul îl va juca pe celebrul anti-erou tragic Caligula la Teatrul Bulandra, într-o piesă montată de Stéphane Olivié-Bisson după primul text al lui Albert Camus. Piesa are două reprezentații, sâmbătă și duminică, de la ora 19.00, la Bulandra Izvor.

Potrivit comunicatului trimis de organizatori, în 1945, în Parisul abia eliberat, Caligula triumfa pe scena Teatrului Hébertot cu Gérard Philipe în rolul principal. După război, Camus a lucrat din nou la piesă, pe care a îmbunătăţit-o până în 1958. Versiunea montată de Stéphane Olivié-Bisson este cea originală, foarte rar folosită în teatru, a acestei «tragedii de inteligenţă ». Spre deosebire de adaptările ulterioare, opera de tinerețe subliniază caracterul «intuitiv, instinctiv, ambiguu și extrem» al piesei.

Originar din Sardinia, Bruno Putzulu a crescut în Normandia, unde și-a descoperit pasiunea pentru fotbal. În 1990 a renunţat la acest sport pentru teatru, intrând la Consevatorul Naţional de Artă Dramatică și apoi în echipa teatrului Comédie-française, pe care a părăsit-o în 2002. A fost nominalizat prima dată la premiile Cesar în 1996, cu rolul din Les aveux de l’innocent, regizat de Jean-Pierre Améris, însă abia în 1999 a fost recompensat cu premiul pentru Meilleur espoir masculin, graţie rolului său de seducător din producţia Petits désordres amoureux. Actorul a jucat în peste 30 de filme.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here