Evenimente fantastice la „Lună Plină”

0
520

Sculptura in pepeni

Pe lângă proiecțiile de film, Festivalul de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, care va avea loc între 23 și 27 iulie la Biertan, îi așteaptă pe fanii cinema-ului horror și fantastic cu o serie de evenimente speciale croite pe gustul lor.

Focus România – șapte scurtmetraje din ultimii doi ani care arată interesul tot mai mare acordat de noua generație cinema-ului de gen: 12 minute (r. Nicolae Constantin Tănase), Lumină firavă (r. Florina Dumitrache), Retur (r. Emanuel Pârvu), Omnivor (r. Laurențiu Răducanu), Dispăruții (r. Ion Bădescu), Kazimir (r. Dorian Boguță), Bad Penny (r. Andrei Crețulescu). Filmele vor fi proiectate în prezența regizorilor.

EducaTIFF Fantastic – În perioada 25-27 iulie, programul de educaţie cinematografică revine la Biertan cu filme fantastice pentru copii şi ateliere de animaţie.

Expoziția „Sinboy & Bony Present: „Morbid Obsessions, Demonic Possessions” – „Păşeşte pe porţile infernului într-o lume subterană în care celebrăm straniul, ciudatul şi monstruosul. Descoperă doi artişti formaţi în cultura underground prin graffiti, bandă desenată, instalaţii, punk şi metal”, anunță organizatorii.

After Midnight – După miezul nopții, terasa „La Țăruș” redevine gazda petrecerilor „Lună Plină”. Miercuri, 23 iulie, EclecticFM a pregătit un playlist menit să te țină treaz până în zori; joi, 24 iulie, Camil propune o incursiune muzicală prin soundtrack-uri de filme horror, generice abstracte și fundaluri sonore pentru angoasele modernității; vineri, 25 iulie, Rock DJ (Cătălin Cristuțiu) „terorizează” dansatorii inocenți cu disco întunecat, funk abstract și sunete aventuroase de pe meridiane neexplorate; iar sâmbătă, 26 iulie, proiectul muzical independent de reguli Poetrip va reconfirma că muzica lor este, deopotrivă, sexperimental pop, electronic supersonic și comic glam punk.

În fiecare zi, de joi până sâmbătă, în Piața Centrală și în Camping se vor întâmpla Atelierele Fantastice „Lună Plină” (care implică monștri, păpuși voodoo și multe efecte speciale), dublate de un program nou-nouț intitulat Funny Games și care merge de la tradițional (volei, badminton, pistoale cu apă, board games, trivia) la neconvențional (vânătoare de fantome, sculptură în pepeni, tunelul groazei și ceva surprize cu colți).

În acest an, se extinde Biblioteca Fantastică de la Biertan. Cei care doresc să contribuie la acest proiect sunt invitați la festival cu câte un volum de proză (SF, horror, policier, fantastic), pentru care vor primi câte un cocktail special „Lună Plină”. Iar pentru cei care sunt „mai mult cu filmul”, o casetă video originală sau înregistrată cu un film de gen va avea același efect.

Programul final al festivalului va fi anunțat săptămâna viitoare. Toate detaliile despre transport, acces filme și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.

Abonamente: http://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival. Spectatorii din București au la dispoziție un autocar special București – Biertan și retur, în datele de 23 și 27 iulie.Detalii, pe site-ul festivalului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here