Înscrieri la Filmul de Piatra: scurtmetraje, spoturi pe teme eco și voluntariat

0
405

Public la Filmul de Piatra 2013

Festivalul Filmul de Piatra, organizat exclusiv de voluntari, pentru a doua oară, are loc pe 5, 6 și 7 septembrie, la Piatra-Neamț, și pe 8, 9 și 10 septembrie la Piatra Fântânele, într-unul dintre cele mai cunoscute și apreciate campusuri de voluntariat din România: Tășuleasa Social.

Programul principal le este dedicat cineaștilor din România și Republica Moldova, care își pot înscrie filmele până pe 31 iulie, în cinci secțiuni: ficțiune, documentar, animație, film experimental și videoclip. Toate formularele se completează online, pe site-ul www.filmuldepiatra.ro.

În colaborare cu Asociația Tășuleasa Social, Filmul de Piatra organizează și un concurs de scenarii pentru spoturi TV sau de film scurt, care să aducă în atenția publicului importanța protejării pădurilor, dar și care să îndemne la a lua atitudine față de defrișările abuzive. Autorii scenariilor finaliste vor fi invitați în cadrul Festivalului și în campusul Tășuleasa Social. De asemenea, organizatorii vor selecta unul sau două dintre scenarii și vor căuta parteneri pentru a asigura partea de producție.

Înscrierile pentru concursul Action Ænd Cut se fac până la 31 iulie, tot pe site-ul festivalului, www.filmuldepiatra.ro. 

A treia provocare le este adresată voluntarilor. La ediția din 2013, peste 50 de tineri din Piatra Neamț, încă 10 din țară și o echipă de 10 voluntari Tășuleasa Social au contribuit la organizare. Festivalului li s-au alăturat și o serie de personalități și artiști, printre care Ada Milea, Ion Barbu, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, Alexandru Dabija și trupa We Singing Colors.

Anul acesta, voluntarii se pot înscrie online, pe site-ul festivalului, cu idei despre rolul lor în eveniment. Filmul de Piatra rămâne un cadru deschis pentru inițiative și proiecte, fie că țin de cinematografie sau de alte arte, de implicare socială sau de ecologie, transmit organizatorii.

Cea de-a VII-a ediție a festivalului se va desfășura în mai multe locuri-cheie din orașul Piatra Neamț. Programul include și o seară-maraton, cu proiecții și concerte live, într-un loc spectaculos, accesibil cu telegondola: platoul din vârful muntelui Cozla. Zilele de festival petrecute la Tășuleasa Social sunt dedicate voluntarilor, cineaștilor și finaliștilor concursului de scenarii.

Directorul festivalului este regizorul Andrei Dăscălescu (Constantin și Elena).

Spotul care promovează înscrierea la această ediție are ca fundal sonor o melodie compusă și interpretată de Ada Milea și remixată de Platonic Scale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here