Se filmează „America, venim!”. Mira Furlan vine în România

0
552

002 America, venim!

Regizorul Răzvan Săvescu își filmează zilele acestea lungmetrajul de debut,  America, venim!, o comedie despre experiența newyorkeză a trupei unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată într-o metropolă. „Exuberanţa şi lipsa lor totală de experienţă, precum și lipsa noțiunilor de limbă engleză îi fac să trăiască o serie de întâmplări şi aventuri comice, multe dintre ele inspirate din realitate”, anunță producătorii de la Libra Film.

Scenariul este scris de Răzvan Săvescu și Oana Ioachim, iar producția este realizată de Tudor Giurgiu și Bogdan Crăciun. Director de imagine este Liviu Mărghidan (California Dreamin’, Portretul luptătorului la tinerețe), iar costumele și scenografia sunt semnate de Mălina Ionescu.

În rolurile principale apar Mihai Călin, Adrian Văncică, Gheorghe Ifrim, Ioana Blaj, Ion Sapdaru, Tania Popa, Alexandru Bindea, Oana Ioachim. Un rol special în film îl are celebra actriță de origine croată Mira Furlan, stabilită în prezent în Los Angeles. Actrița filmează în România în intervalul 11- 19 august.

Mira Furlan a avut roluri principale în peste 25 de de filme, printre care și Tata în călătorie de serviciu /When Father Was Away on Business, în regia lui Emir Kusturica, film care a obținut în anul 1985 premiul Palme d’Or și a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin.

Răzvan Săvescu este regizor, scenarist și producător și este cunoscut ca realizator al serialelor de televiziune Clanul Popestilor (Antena 1), Lori și Dan (TVR 1), La Bloc (Pro TV), La servici (Pro TV), Gașca (Kanal D), Nimeni nu-i perfect (Prima TV) sau al filmului de televiziune O zi președinte (Pro TV). Scurtmetrajul său, Icre negre, realizat în 2010, a fost selecționat în numeroase festivaluri.

Filmările au loc în București pâna pe 17 august, după care se vor muta la New York, pentru încă 10 zile de filmare.

Filmul va fi distribuit în România de Transilvania Film, iar premiera va avea loc în vara lui 2014.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here