Anim’est provoacă gusturile: The Night of the Animated Bad Taste

0
459

La ediţia de anul acesta, Anim’est (5 – 14 octombrie) propune un nou program special: The Night of the Animated Bad Taste. Pe 6 octombrie, de la ora 23:00, „o noapte delicioasă de kitsch şi erotic îi aşteaptă la Cinema Patria pe cei mai dezinhibaţi fani ai animaţiei”, anunţă organizatorii.

The Night of the Animated Bad Taste este un road show initiat de HAFF (Holland Animation Film Festival), criticul de film olandez Jan Doense, expert în ale horror-ului şi trash-ului, fondatorul şi organizatorul Festivalului de Film Fantastic din Amsterdam şi collectionneur par excellence Michael Helmerhorst. Conţine trailere sau fragmente din cele mai întunecate cotloane ale cinematografiei globale, filme rare, de arhivă, imposibil de văzut în alte condiţii pe marile ecrane, multe politically incorrect, inacceptabile, extravagante, revoltătoare, scandaloase.

Colecţia trece prin toate tehnicile şi genurile, scoţând la iveală animaţii desenate de mână, cu păpuşi, anime-uri sau animaţii realizate pe computer din toate timpurile, invitându-i pe spectatori să se întrebe ce înseamnă cu adevărat prost-gust.

Vor fi clipuri pornografice de la începuturile cinematografului, caricaturi, filme underground sau stereotipuri comerciale, trailere, încercări de fantasy sau ambiţii artsy eşuate, clipuri Beatles re-animate în stil Hanna & Barbera, varianta sovietică a lui Goofy, Captain America sau Popeye ca răspuns la „disneyficarea globală”, Popeye înfruntând inamicul japonez în filmuleţe de anti-propagandă din anii ’40 sau reclame ratate la produse junk food celebre în anii ’30.

În programul de clipuri sunt incluse şi scurte intervenţii ale lui Michael Helmerhost, care va împărtăşi celor prezenţi detalii despre unele dintre animaţiile prezentate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here