AniMusic Night şi o întâlnire cu trimisul Pixar la Anim’est

0
540

Anim’est continuă surprizele pe anul acesta cu două evenimente speciale care au loc astăzi, 11 octombrie: o noapte de muzică şi animaţie în Club Control şi o întâlnire cu Daniel McCoy, un reprezentant al celebrului studio de animație Pixar. De la ora 19.00, la Cinema Patria, expertul în efecte vizuale va explica pe larg cum prinde contur un film de animaţie şi va prezenta un scurtmetraj nominalizat anul acesta la Oscar, La Luna, la care a fost regizor tehnic.

Daniel McCoy a creat efectele vizuale pentru o serie de filme cunoscute şi premiate precum A Bug’s Life, Toy Story 2, Monsters Inc., Finding Nemo, Up, Toy Story 3, The Incredibles şi Ratatouille.

La Cinema Studio, de la ora 20:00, va rula Călătoria către Agartha, un film de Makoto Shinkai, în competiţia de lungmetraje. Filmul spune povestea lui Asuna, care, după moartea tatălui său, preferă hoinărelile singuratice prin natura salbatică. Atacată de un monstru, ea este salvată de către Shun, un băiat ciudat care pretinde că vine din Agartha, legendarul ţinut al zeilor.

De la ora 21.00, acţiunea se mută în Club Control, la AniMusic Night. Proiecția secțiunii de videoclip&spot publicitar va fi urmată de un performance muzical și vizual. Competiţia prezintă 25 de clipuri animate şi 11 spoturi, inclusiv cele mai noi clipuri Gotye, Parov Stelar, Le Peuple de l’herbe, Louise Attaque sau chiar Grinderman, noua trupă a lui Nick Cave.

După proiecție, la Control va cânta Warren Suicide LIVE, o trupă experimentală de electro-punk-art.  Formaţia a susţinut concerte la festivaluri mari din Europa ca Rock am Ring, Glastonbury sau Roskilde, iar din 2007 organizează ateliere şi ia parte la happeninguri colective în Germania şi Suedia. Următorul lor album, „WORLD WARREN III”, va fi lansat pe 28 octombrie.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est continuă până pe 14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here