Documentare despre problema apei, la Astra Film Junior

1
879

Ediţia de anul acesta a Astra Film Junior, care se va desfășura între 15 și 18 octombrie, în paralel cu Astra Film Sibiu, are ca temă apa. O serie de filme documentare pe teme ecologice vor fi proiectate pentru elevi şi liceeni, în această perioadă.

Pentru elevii de școală primară și de gimnaziu va rula serialul de succes Esperanto, copiii apei, o producție Gedeon Programmes (Franța, 2012). Serialul a fost lansat în Franța, pe 22 martie, de ziua mondială a apei. Tot elevilor până în 14 ani li se adresează și serialul Cum se fabrică, o producție Maj Productions, Canada, care include şi episoade pe teme legate de apă.

Liceenilor, Astra Fim Sibiu le-a pregătit Chemerical, al doilea documentar de mediu produs de Andrew Nisker. Filmul vorbeşte despre toxine și despre produsele toxice pe care le folosim zi de zi într-un mod informativ și distractiv, fără a face pedagogie ci oferind soluții la îndemâna tuturor. O altă surpriză pentru liceeni va fi proiectul Școala Discovery, care va fi prezentat de Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est al Discovery Networks.

Astra Film Junior 2012 include și un concurs de desene pentru copiii de școală primară, pe tema apei, alături de un alt concurs, de mesaje ecologice privind protecția apei, pentru elevii de gimnaziu. Desene și mesajele pentru aceste concursuri au fost primite doar în peturi Bucovina de 0,5 litri, în ideea de a recicla sticlele de apă date copiilor la festival și de a-i implica într-un proiect Astra Film Sibiu 2012 numit ReciclART – de construire a unor obiecte de artă realizate din peturi.

Inaugurat în 2009,  Astra Film Junior, laureat al Galei Societății Civile în 2012 la secțiunea Educație, Învățământ, Cercetare, este singurul program de educație vizuală prin film documentar din România dedicat copiilor și adolescenților. Festivalul, devenit între timp de sine stătător, își propune să dezvolte apetitul și gustul elevilor pentru film și să stârnească interesul copiilor pentru filmul documentar folosit ca metodă de educație. Până în prezent, la Astra Film Junior au participat, în total, aproximativ 25.000 de elevi.

 

1 COMENTARIU

  1. Eu lam vazut la cinema si mia placut mult mam dus la cinema cu invatatoarea mea din clasa 2 si cu colegi mei si credetima a fost foarte fain

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here