EXCLUSIV. Matt Damon vine în România!

0
568

EXCLUSIV. Matt Damon va filma în România, la finalul lunii octombrie, pentru filmul lui Terry Gilliam, The Zero Theorem. Potrivit surselor Filmreporter.ro, actorul american va petrece o săptămână în Bucureşti, turnajul având loc la Studiourile MediaPro din Buftea.

Matt Damon se alătură unei distribuţii selecte din care fac parte Christoph Waltz, actorul premiat cu Oscar pentru rolul din Inglourious Basterds, Tilda Swinton (Oscar pentru rolul secundar din Michael Clayton), franţuzoaica Mélanie Thierry (La princesse de Montpensier) şi David Thewliss. Actorul a mai jucat în The Brothers Grimm al lui Terry Gilliam.

Rolul nu apare menţionat nici pe Imdb.com, însă Matt Damon a confirmat – mai mult întâmplător – zvonurile apărute de câteva zile într-un scurt interviu pentru Vulture.com.

„Am un rol mic. Cineva i-a dat în sfârşit bani să-l facă, slavă Domnului. Aş face orice pentru Terry. Au trecut 10 ani de când am lucrat cu el. I-am scris lui Terry un mail lung, pentru că am avut o întreagă conversaţie despre cum ar arăta personajul – acţiunea are loc în viitor, iar el voia să arate într-un anume fel – dar a trebuit să-mi rad între timp părul, aşa că l-am întrebat Terry: Acum ce facem? Şi el a spus: De fapt, putem profita de faptul că ai capul ras. De ce nu ţi-am schimba cu totul frizura?”, a povestit Damon pentru Vulture.com. Prin urmare, o perucă specială cu păr grizonat, în „stilul Graydon Carter”, va fi confecţionată special la Londra şi adusă la Bucureşti.

În The Zero Theorem, ale cărui filmări încep pe 22 octombrie, la Studiourile MediaPro din Buftea, Christoph Waltz va juca rolul lui Qohen Leth, un geniu al computerelor, excentric şi retras, care lucrează la un proiect misterios menit să descopere, o dată pentru totdeauna, sensul existenţei. Cercetările lui au loc într-o veche capelă distrusă, într-o lume corporatistă, orwelliană, în care Management-ul supraveghează totul. Din munca sa îl întrerup din când în când Bainsley, o iubită care îl tentează cu sexul virtual, şi Bob, fiul rebel şi pasionat de ştiinţe al Management-ului. Vizitele se dovedesc însă a fi orchestrate de Management, pentru a ţine sub control cercetările. Bob inventează un cyber-echipament de „realitate virtuală interioară”, care îl poartă pe Qohen în adâncurile sufletului său, acolo unde se află răspunsul pe care atât el cât şi Management-ul îl caută.

Scenariul îi aparţine lui Pat Rushin, iar producător va fi Dean Zanuck (Road to Perdition, Get Low). Echipa tehnică este formată în mare parte din români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here