Cosmina Stratan, selectată în programul Shooting Stars

0
508
Cosmina Stratan. Foto: Vlad Bardu
Cosmina Stratan. Foto: Vlad Bardu

Cosmina Stratan, actriţa premiată anul trecut la Cannes, pentru rolul din După dealuri, se află anul acesta pe lista celor zece actori europeni selecţionaţi în programul Shooting Stars, cel care lansat nume precum Carey Mulligan, Mélanie Laurent sau Moritz Bleibtreu.

Este al şaselea actor român selectat în prestigiosul program, după Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012), Dragoş Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) şi Maria Popistaşu (2007).

Cei zece actori selectaţi vor avea parte de un program intensiv de 3 zile (8-10 februarie) în care vor avea întâlniri cu directori de casting, producători şi regizori, un workshop cu agenţi internaţionali, şedinţe foto, o conferinţă de presă şi o ceremonie de decernare a Premiilor Shooting Stars în cadrul Festivalului de la Berlin.

Alături de Cosmina Stratan, la Festivalul de la Berlin vor fi prezentaţi şi Danica Curcic (On The Edge, Danemarca), Maria Drăguş (Summer Outside, Germania), Miriam Karlkvist (South is Nothing, Italia), Marwan Kenzari (Wolf, Olanda), Jakob Oftebro (Victoria, Norvegia), Mateusz Kościukiewicz (In the Name Of, Polonia), Nikola Rakocevic (Circles, Serbia), Edda Magnason (Waltz For Monica, Suedia), George MacKay (For Those in Peril, Marea Britanie).

Tinerii au fost selectaţi dintr-un număr de 24 de nominalizaţi, propuşi de organizaţiile membre ale EFP. Juriul a fost alcătuit din actorul norvegian Anders Baasmo Christiansen, jurnalistul Charles Gant, regizoarea Hermine Huntgeburth, directoarea de casting Oriana Kunčić şi producătorul Jani Thiltges. „Cosmina domină prin emoţii. În După dealuri, joacă cu o precizie incredibilă şi personajul ei transmite un sentiment foarte puternic” a transmis juriul Shooting Stars.

Născută pe 20 octombrie 1984 la Iaşi, Cosmina Stratan este absolventă a a Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi, Departamentul de Jurnalistică, şi a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Pentru interpretarea din După dealuri (r. Cristian Mungiu), Cosmina a obţinut Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de la Cannes, alături de Cristina Flutur. În prezent, actriţa poate fi văzută în serialul produs de HBO România, Rămâi cu mine. 

 

Ajuns la a 17-a ediţie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion) şi este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here