Whitney Houston a murit la 48 de ani

0
317

Cântăreaţa şi actriţa americană Whitney Houston, deţinătoare a şase premii Grammy, a murit la vârsta de 48 de ani, scrie Mediafax. „Din nefericire, este adevărat”, a declarat purtătorul de cuvânt al cântăreţei, Jill Fritzo, care nu a oferit alte detalii.

Conform CNN , un purtător de cuvânt al poliţiei din Beverly Hills, Los Angeles, a declarat: „(Sâmbătă) la ora 3.55 p.m. (ora locală), a fost pronunţat decesul lui Whitney Houston, la Beverly Hilton Hotel”. Acesta a mai spus că serviciile de urgenţă au fost chemate la etajul al patrulea al hotelului, dar încercările de resuscitare a cântăreţei au eşuat.

Cauza decesului nu a fost deocamdată făcută publică.

Conform unor surse citate de tmz.com, mama vedetei, Cissy Houston, a vorbit cu aceasta la telefon cu doar 25-30 de minute înainte de tragicul eveniment, şi nu părea nimic neobişnuit. Se pare că cele două au vorbit despre petrecerea organizată de producătorul muzical Clive Davis înaintea decernării premiilor Grammy.

Mark Rosen, locotenent la Poliţia din Beverly Hills, a declarat că la faţa locului „nu au fost găsite semne de intenţii criminale”, iar cauza morţii vedetei este în prezent investigată. Se pare că Houston se afla la Los Angeles pentru o petrecere organizată de producătorul muzical Clive Davis, un eveniment anual care are loc cu o zi înainte de gala Grammy.

Whitney Houston, una dintre artistele cu cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile, şi-a relansat cariera muzicală la sfârşitul anului 2009, după ce s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri. Însă unele dintre concertele sale incluse în acest turneu de revenire, desfăşurat în 2010, au lăsat mult de dorit.

Whitney Houston este singurul artist din lume care a lansat şapte albume consecutive premiate cu discuri de platină, depăşind la acest capitol chiar şi trupa Beatles. Pe plan mondial, diva americană a vândut peste 140 de milioane de albume şi 50 de milioane de single-uri, printre care şi celebra I Will Always Love You, lansată în 1993 şi care a devenit una dintre cel mai bine vândute melodii din toate timpurile. Houston a jucat în filmul The Bodyguard (1992), alături de Kevin Kostner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here