UPDATE. Învaţă cum să scrii un serial TV la atelierul First Season

1
508

UPDATE. Au mai rămas două zile pentru înscrierile la atelierul de scenaristică de televiziune First Season, organizat de Asociaţia Culturală Control N, în perioada 14 iunie – 2 august 2012.

 

Împătimiţii serialelor TV, care-şi petrec nopţile cu Dr. House, Lost, 24, Prison Break sau Breaking Bad şi şi-ar dori să afle mai multe despre cum se scrie un serial şi chiar să conceapă unul, au la dispoziţie un curs, primul în România,  dedicat scenaristicii de televiziune – First Season.

Atelierul pus la punct de Asociaţia Culturală Control N se va desfăşura în perioada 14 iunie – 2 august 2012, având-o ca trainer pe scenarista Ana Agopian.

Cursul este conceput atât pentru începători în domeniul scenaristicii, cât şi pentru cei care au studiat sau au lucrat în domeniu.

La First Season veţi afla „de ce serialele reuşesc să te ţină în faţa televizorului ore întregi. De ce, atunci când se termină un episod, vrei să îl vezi pe următorul. Se va afla, pas cu pas, cum se construieşte un serial de televiziune. Dar şi termenii folosiţi pentru a scrie unul: character arch, story arch, sinopsis, outline, turning point, spec, biblie, etc”, explică iniţiatorii cursului.

Timp de 8 săptămâni participanţii vor lucra la propria idee pentru un serial, vor analiza un sezon al unei  serii TV cunoscute şi vor scrie spec-uri de televiziune. Până la finalul atelierului, ei vor putea pune bazele primului sezon al propriului serial TV. Genul analizat va fi TV Drama (50 minute), dar cursul va atinge, pe scurt, şi alte genuri (sitcom, film de televiziune, miniserie, reality show, etc.)

Atelierul este interactiv şi se bazează pe proiecţii (exemplificări din seriale cunoscute), discuţii şi teorie. După fiecare curs, participanţii vor primi teme aplicate pe teoria discutată şi vor primi teme până la următoarea întâlnire, fiind îndrumaţi online de trainerul cursului.

First Season se desfăşoară în perioada 14 iunie – 2 august 2012, având o sedinţă de curs pe săptămână, de două ore, timp de 8 săptămâni. Numărul maxim de participanţi la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1000 de lei, respectiv 800 de lei (pentru elevi şi studenţi).

Cei interesaţi se pot înscrie la adresa info@controln.ro până la data de 11 iunie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.Mai multe detalii despre First Season, pe site-ul www.controln.ro.

Ana Agopian este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), secţia comunicare audio-vizuală (scenaristică şi critică de film) şi a European College of Liberal Arts (ECLA), Berlin. În 2010, a absolvit un master în scenaristică la UNATC.
Ana a semnat, alături de Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină, mai multe scenarii de scurt şi mediu metraj (Bună Cristina! Pa Cristina!, Tabasco şi Captivi de Crăciun) prezentate şi premiate la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, şi lungmetrajul Breaking News, participant la workshopurile de dezvoltare Sources 2, Graz 2008, Nipkow Programm, Berlin 2008 şi Scripteast (Polonia, 2009).
A colaborat ca scenarist cu trustul Media Pro Pictures (incepând cu 2006) şi postul de televiziune HBO (2011) şi a lucrat la dezvoltarea a cinci seriale şi trei filme de televiziune. Printre serialele semnate de ea se numără: Cu un pas înainte şi Om bogat, om sărac. Din 2009, Ana este asistent universitar la UNATC, unde predă scenaristică în cadrul Facultăţii de Film.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here