Spike Lee lansează un documentar despre Michael Jackson

0
390

Autor: Mădălina Moraru

Regizorul Spike Lee se află în ultimele etape de post-producţie cu un documentar despre celebrul album şi turneu al lui Michael Jackson, Bad (1987), scrie revista Rolling Stone.

Premiera filmului se va sincroniza cu cea de-a 25 a aniversare a materialului discografic, pe 18 septembrie, şi cuprinde 40 de interviuri realizate de către Lee cu apropiaţi, coregrafi, cântăreţi şi alte persoane care au colaborat cu regele muzicii pop. Întrebaţi despre influenţa albumului au fost şi Kanye West sau Sheryl Crow (care a fost back vocals în turneul Bad).

Documentarul spune povestea „devenirii” unui proiect care a dus la un turneu mondial şi mai apoi a bătut tot felul de recorduri, inclusiv seria de videoclipuri sub forma unor scurtmetraje de care s-au bucurat piesele albumului Bad (precum cel regizat de către Martin Scorsese pentru melodia cu acelaşi nume).

În 2009, Spike Lee a regizat videoclipul piesei postum This Is It, în care a folosit imagini din arhiva personală a lui Michael Jackson, combinate cu amintirile proprii despre momentele memorabile ale prieteniei sale lui artistul şi un montaj ce cuprindea omagii aduse de către fani.

„Cu acest proiect am putut arăta ce anume a făcut din acest album un imens succes, un pas important din cariera sa. Am scos la iveală poveştile de making-of despre materialul discografic, mult-aşteptată continuare la Thriller – cel mai bine vândut album din toate timpurile – despre acele scurtmetraje şi despre turneul care ar fi putut să nu vadă niciodată lumina zilei”, spune regizorul Spike Lee pentru Rolling Stone.

Producţia va însoţi, pe 18 septembrie, lansarea albumului aniversar Bad 25,  un set care cuprinde, printre altele, şi o înregistrare nedifuzată până acum a unui concert din 16 iulie 1988, de pe Stadionul Wembley. Data lansării documentarului în cinematografe nu a fost anunţată încă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here