Anim’est aduce „Iluzionistul” în deschidere

0
654
Anim’est aduce „Iluzionistul” în deschidere
Scenă din „Iluzionistul”

Unul dintre hiturile recente ale filmului de animaţie independent, Iluzionistul lui Sylvain Chomet, deschide ediţia cu numărul cinci a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, pe 8 octombrie, la Cinema Patria. Croit după ultimul scenariu al cineastului francez Jacques Tati, Iluzionistul a fost proiectat în avanpremieră mondială la Berlin, anul acesta, şi selecţionat în festivaluri precum Karlovy Vary şi Toronto. Este cel de-al doilea lungmetraj al lui Sylvain Chomet, regizorul care a intrat în elita animatorilor încă de la debut, cu Tripletele din Belleville (Franţa, 2003), un film premiat cu César şi nominalizat la Oscar, BAFTA sau Grammy.

Eroii poveştii sunt un bătrân scamator şi o fetiţă convinsă de puterile supranaturale ale acestuia. Călător prin lume, cu bagajul său de trucuri, iluzionistul Eisenheim o întâlneşte pe micuţa Alice în timpul unei reprezentaţii, într-o cârciumă dintr-un sat scoţian izolat. Fetiţa este atât de impresionată de trucurile bătrânului, încât decide să-l însoţească în călătoria spre Edinburgh.

Iluzionistul va rula în secţiunea Mozaic, rezervată animaţiilor de lung şi scurtmetraj ale anului, premiate sau prezentate la cele mai importante festivaluri din lume. Anul acesta, festivalul va avea loc în perioada 8 – 17 octombrie la Cinema Patria, Cinema Scala şi Cinema Union din Bucureşti şi va avea parte de o retrospectivă la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, în perioada 22 – 24 octombrie.

Potrivit organizatorilor de la Asociaţia Estenest, în 2009, la Anim’est au fost proiectate 369 de filme de animaţie, vizionate de peste 15.000 de bucureşteni.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here