A murit Andy Whitfield, starul din „Spartacus”

1
516

Actorul Andy Whitfield, starul serialului TV Spartacus: Blood and Sand / Spartacus: Nisip însângerat, a murit duminică, la vârsta de 39 de ani, din cauza unui cancer, limfom non-Hodgkin. „Într-o dimineaţă frumoasă şi însorită la Sydney, înconjurat de familie, în braţele iubitei sale soţii, frumosul şi tânărul nostru luptător Andy Whitfield a pierdut lupta de 18 luni cu limfomul non-Hodgkin”, a transmis Vashti Whitfield, soţia actorului, într-un comunicat – potrivit Mediafax.

În primul sezon al serialului – lansat anul trecut şi difuzat de HBO – Withfield a jucat rolul central, al lui Spartacus, luptătorul trac capturat de romani şi trimis să devină gladiator la şcoala lui Batiatus. În septembrie anul trecut, însă, a anunţat că va părăsi show-ul care l-a consacrat, din cauza reapariţiei cancerului de care suferea – limfom non-Hodgkin.

Producţia celui de-al doilea sezon al serialului Spartacus: Nisip însângerat fusese deja amânată cu câteva luni înainte, când Andy Whitfield fusese diagnosticat cu acest tip de cancer. Între timp, producătorii au realizat şi o mini-serie, Spartacus: Gods of the Arena, a cărui acţiune se petrece înainte de venirea sa în şcoala lui Batiatus.

Iniţial, actorul a răspuns foarte bine la tratament şi părea că s-a vindecat, dar în toamna lui 2010 cancerul a revenit, iar rolul a fost preluat în cele din urmă de australianul Liam McIntyre.

Născut în Ţara Galilor şi mutat ulterior în Australia, Andy Whitfield a mai jucat în filmele The Clinic (2010) şi Gabriel (2007).

Limfomul non-Hodgkin este un tip de cancer cu origini în sistemul limfatic şi este o boală mai răspândită decât limfomul Hodgkin. În 2009, aproape 66.000 de noi cazuri de limfom non-Hodgkin şi 19.500 de decese provocate de această boală au fost înregistrate numai în Statele Unite ale Americii, potrivit National Cancer Institute, citat de Mediafax.

1 COMENTARIU

  1. Hayyyyy Es una gran perdida el q esta atmualtence porfavor productor dele de comer pollo asi se engorda ..nunca se va a aparecer q este gran actor .todos los lloramos a pezar q solo lo vimos en esta gran serie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here