Ce mai face animaţia românească. Dezbatere la Anim’est

0
412

Anim’est pune în discuţie starea animaţiei româneşti joi, 13 octombrie 2011, ora 12:00, la Cinema Union, la o masă rotundă care adună voci diferite din industria cinema-ului. Invitaţii sunt Carmen Stejeroiu – director economic al Centrului Naţional al Cinematografiei, Aurelian Nica – Original Production Manager la HBO România, Dan Panaitescu – de la studioul DSG, liderul echipei de animatori a lungmetrajului Crulic – drumul spre dincolo, Răzvan Atanasescu – director de vânzări la Mediapro Magic şi Vlad Santo – Sales Coordinator la studioul ODS.

Se va vorbi, printre altele, despre cum şi cât de bine sunt pregătiţi animatorii români, despre starea studiourilor de animaţie şi oportunităţile de finanţare şi distribuţie existente pentru filmele de animaţie româneşti. La dezbatere vor fi prezenţi şi animatorii români selecţionaţi în competiţiile Anim’est 2011.

Cu acest prilej se va lansa oficial şi DVD-ului ReAnimating Animation, editat de Asociaţia Estenest şi realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional – AFCN şi al ODS. DVD-ul cuprinde 14 scurtmetraje de animaţie realizate în România în ultimii ani şi va fi distribuit la standurile de promovare a filmului românesc din marketurile de film de la Cannes, Berlin sau Clermont-Ferrand, în reţeaua de institute culturale româneşti din străinătate, la festivalurile partenere ale Anim’est, dar şi către profesionişti români şi străini interesaţi de animaţia autohtonă.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here