Liderii sindicatului RomâniaFilm fac greva foamei

2
443

După două săptămâni în care membri ai Sindicatului Liber RomâniaFilm au protestat în Piaţa Victoriei şi la Ministerul Culturii, liderii lor intră de astăzi, 12 noiembrie, ora 11.00, în greva foamei.

Preşedinta sindicatului, Maria Bikfalvi, şi vicepreşedintele Constantin Curelea cer anularea Ordinului nr. 2483/ 2012 emis de ministrul Puiu Haşotti pe 19 septembrie, prin care a fost schimbată componenţa Consiliului de Administraţie RADEF. Prin respectivul ordin au fost revocaţi din funcţia de membru al CA Alexandru Ungureanu, Nicolae Radu-Cristian şi Gheorghe Bălăşoiu, în locul acestora fiind numiţi Emanuela Elena Pendiuc, în calitate de reprezentant al Ministerului Culturii, Irina Margareta Nistor şi Maxim Meca, fostul director RADEF.

Ei cer, totodată, stoparea procedurilor de trecere a unor cinematografe la autorităţile locale, precum şi menţinerea numărului actual de angajaţi.

Potrivit unui comunicat, liderii sindicatului susţin că cinematograful Patria ar putea deveni „cel mai mare cazinou din România, deoarece România Film va trece în subordinea Secretariatului General al Guvernului, care are în subordine RAPPS”.

În ianuarie 2009, sindicaliştii RomâniaFilm au făcut greva foamei pentru destituirea lui Maxim Meca din funcţia de director general al Regiei Autonome de Distribuţie si Exploatare a Filmelor (RADEF). În acest moment, regia este condusă de Marius Iuraşcu, fost director la Sahia Film, la rândul său controversat.

CNC aruncă bani publici într-un festival de familie

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. cinematografele Radef raman cele mai putin primitoare din Bucuresti si asta ar trebui sa conteze. nu stiu cum este in tara, dar nu cred ca este foarte diferit. au investit in cateva renovari si atat. au mai facut si cateva cafenele 3d, la care nu cred ca merge nimeni ( nu de alta, dar filmele sunt expirate în principiu). si atunci de ce ar trebui pastrati oamenii aceia? sper ca se va face ceva si cu personalul din cinematografe.

    • Eu cred ca trebuie sa plece si unii si altii, nici unul nu cred ca stie – daca exista cu adevarat unii interesati – cum sa rezolve situatia RADEF, insa toti vor sa-si pastreze locurile caldute (aici ma refer la cei din conducere). Aici trebuie intervenit cu manageriat competent, poate din afara, care sa elimine personaje precum Marius Iurascu, Maxim Meca sau altii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here