Ce filme caută românii pe Google

0
421

Hollywood-ul domină în preferinţele utilizatorilor români de internet, când vine vorba de filme, arată topul Google Zeitgeist. Nici un film românesc şi nici măcar unul european nu figurează în lista celor mai căutate zece titluri de filme pe Google, în 2012. Celebrul motor de căutare a analizat tendinţele de anul acesta cumulând peste un trilion de interogări introduse de utilizatori din  146 de ţări, potrivit adevarul.ro.

Lider în căutări, în România, este Epoca de Gheaţă 4: Continente în derivă, cel care domină şi box office-ul românesc, cu peste 350.000 de spectatori. Pe locul al doilea vine John Carter, un eşec răsunător în istoria cinematografiei, cu un buget de 250 de milioane de dolari, din care şi-a recuperat doar circa 50 de milioane. Urmează Anonim, filmul lui Roland Emmerich care dezvoltă teoria că nu Shakespeare este autorul pieselor lui, apoi blockbusterele Răzbunătorii şi Prometheus.

La nivel mondial, un singur titlu din top 10 nu vine de la Hollywood: Ek Tha Tiger, un film de acţiune bollywoodian. Pe locul întâi la „search” se află primul episod din franciza Jocurile foamei, ecranizarea romanelor lui Suzanne Collins, cu Jennifer Lawrence în rolul principal. Urmează, pe locul al doilea, noul James Bond, 007: Coordonata Skyfall, apoi Prometheus Răzbunătorii şi filmul lui Steven Soderbergh despre tinereţea ca stripper a actorului Channing Tatum, Mike meseriaşu’.

Top căutări filme în România:

1. Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă
2. John Carter
3. Anonymous/ Anonim
4. The Avengers/ Răzbunătorii
5. Prometheus
6. Snow White and the Huntsman/ Albă ca Zăpada şi Războinicul vânător
7. 007: Coordonata Skyfall
8. Taken 2: Teroare în Istanbul
9. The Expendables 2/ Eroi de sacrificiu 2
10. Sherlock Holmes 2

 Top căutări la nivel mondial:

1. The Hunger Games/ Jocurile foamei
2. 007: Coordonata Skyfall
3. Prometheus
4. The Avengers/ Răzbunătorii
5. Magic Mike/ Mike meseriaşu’
6. John Carter
7. Ek Tha Tiger
8. Paranormal Activity 4/ Activitate paranormală 4
9. Taken 2: Teroare în Istanbul
10. Dark Shadows/ Umbre întunecate

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here