Rețeaua Cinema City, preluată de Cineworld

0
648

Imagine Cinema City

Cinema City International NV, care deține cea mai mare rețea de cinematografe din Israel și din Europa Centrală și de Est, va fi preluată de compania Cineworld Plc. Valoarea companiei este estimată la 503 milioane de lire sterline, suma urmând a fi platită în numerar și în acțiuni. Tranzacția va fi finalizată în luna martie, potrivit unui comunicat.

În România, Cinema City deține 134 de săli în 14 multiplexuri din 12 orașe.

Cinema City va deține 24.9% din acțiunile consolidate ale grupului Cineworld. Moshe Greidinger va prelua conducerea grupului Cineworld în calitate de CEO, în timp ce Israel Greidinger va ocupa poziția COO al Cineworld. Cinema City își va păstra afacerile și activele imobiliare, care nu vor fi transferate noului grup format. Colaborarea va fi realizată după aprobarea Adunărilor Generale ale ambelor companii și a Autorității Antimonopol din Polonia.

În urma asocierii, grupul va deține 201 locații și 1852 de săli complet digitale. Va fi al doilea cel mai mare operator de cinematografe din Europa, ocupând primele două poziții în fiecare regiune de operare, inclusiv în Marea Britanie, unde Cineworld deține poziția de lider cu o cotă de piață de 27,7%. 

Asocierea celor două business-uri va fi finanțată de Cineworld prin emisiune de acțiuni și noi împrumuturi. Cinema City International nu își va putea vinde timp de 12 luni acțiunile dobăndite și se așteaptă să fie acționar pe termen lung al Cineworld. Cinema City și Cineworld vor rămâne listate la bursele de valori din Varșovia, respectiv din Londra.

Cinema City își va păstra activele și afacerile imobiliare, incluzând activele deținute in Bulgaria, Ronson holdings și proiectul Park of Poland. Proprietățile imobiliare ale Cinema City vor rămâne în proprietatea companiei, urmând a fi închiriate către noul grup Cineworld.

Ca parte a tranzacției, toate datoriile Cinema City vor fi plătite, compania estimând să își păstreze valoarea lichidităților la circa 130 milioane de euro. Acționariatul Cinema City International va rămâne neschimbat, având ca acționar majoritar compania IT International Theaters.

***

Despre Cinema City

Cinema City International (CinemaCity) este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Israel și din Europa Centrală și de Est. Compania operează 99 de cinematografe multiplex cu un total de 966 ecrane, în șapte țări: Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia și România, 10 săli IMAX și 5 săli 4DX. Toate sălile Cinema City sunt digitale. Compania are 36 de multiplexuri în fază de construcţie, care vor avea 380 de săli.
Pe lângă vânzările generate din bilete şi servicii, în multiplexuri, Cinema City obţine venituri din distribuţia de film și din publicitate. În 2012, Cinema City a vândut 36,3 milioane de bilete în 7 țări. În 2012, compania a generat un venit de 237,2 milioane de lire sterline și un profit net de 20,5 milioane lire sterline. Compania Cinema City International este listată la bursa din Varșovia din decembrie 2006.

Despre Cineworld

Cineworld Plc (Cineworld) este lider de piață în Marea Britanie și Irlanda și operează 102 cinematografe și 886 săli, toate digitale. În Londra, Cineworld 15 cinematografe multiplex proprii și 6 locații Picturehouse.
Compania are semnate contracte pentru 169 de noi cinematografe care sunt preconizate să fie finalizate până în anul 2017. În 2012, compania a achiziționat lanțul de cinematografe Picturehouse. Cineworld operează 2 săli IMAX în Marea Britanie. În 2012, Cineworld a vândut 48 milioane de bilete și a generat un venit de 358,7 milioane de lire sterline și un profit net de 27,5 milioane de lire sterline. Compania Cineworld este listată la bursa din Londra din mai 2007.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here