„The Company You Keep”, de Robert Redford, închide Cinepolitica

0
476

Robert Redford_The Company You Keep
Thriller-ul politic The Company You Keep, în regia lui Robert Redford, va rula în premieră în România, într-o proiecție unică, în închiderea celei de-a doua ediții a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, pe 7 aprilie, la Cinema Studio.

Lansat la Veneția, anul trecut, filmul va ajunge în cinematografele din Statele Unite pe 5 aprilie, cu două zile înainte de premiera românească la Cinepolitica.

The Company You Keep îl readuce pe Robert Redford, la 76 de ani, în dublă ipostază, de actor și regizor, la cinci ani după Lions for Lambs (2007). Redford, care deține rolul principal, și-a asigurat o distribuție selectă, cu nume ca Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon, Nick Nolte, Brendan Gleeson, Anna Kendrick, Stanley Tucci, Sam Elliott, Terrence Howard, Richard Jenkins și Chris Cooper.

În The Company You Keep, o adaptare după un roman de Neil Gordon, Robert Redford joacă rolul unui avocat văduv, tată al unei fetițe, a cărui viață e complet dată peste cap atunci când adevărata lui identitate e dezvăluită de către un reporter (Shia LaBeouf). Cu decenii în urmă, fusese membru al The Weather Underground, o grupare radicală acuzată de incendieri și crime în timpul protestelor împotriva războiului din Vietnam.

Descoperirea vine în contextul în care una dintre fostele militante, Susan Solarz (Susan Sarandon), este arestată și judecată. De teamă că va pierde tot, inclusiv pe fiica sa, acesta fuge în căutarea celui care i-ar putea curăța numele și trecutul și se întâlnește cu foștii săi camarazi din anii 70.

„Robert Redford vine cu cea mai împlinită operă a sa din ultima vreme, ca actor și regizor în The Company You Keep, un thriller intens și totuși admirabil de reținut despre un fugar forțat să iasă din ascunzătoare după 30 de ani și să-și dovedească nevinovăția”, scria „The Hollywood Reporter” la Festivalul de la Veneția.

O reflecție despre curaj și consecințele târzii ale rebeliunii, The Company You Keep este cel de-al nouălea film regizat de Robert Redford. În 2002, Academia Americană de Film i-a oferit un Oscar onorific pentru întreaga carieră. Redford este fondatorul celui mai mare festival de film independent de peste Ocean, cel de la Sundance.

Cinepolitica se va deschide pe 2 aprilie, la Cinema Studio, cu drama Bella Addormentata/ Dormant Beauty, în regia lui Marco Bellocchio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here