Un film de Chaplin, descoperit într-un magazin de vechituri

0
516

Un şomer britanic din South Shields a găsit printre vechiturile dintr-un magazin local o peliculă de 35 de mm, parte a unui film de propagandă din 1917 numit Zepped, regizat de Charlie Chaplin. Zepped încerca să avertizeze asupra consecinţelor dezastruoase ale unei bombardări ca cele executate cu zeppelin-uri asupra Londrei.

Potrivit „The Guardian”, Brian Hann a rămas uimit descoperind o ştire despre o licitaţie la Londra, în timpul căreia o copie (despre care se credea că e unică) a unui film care semăna perfect cu cel cumpărat de el, fusese achiziţionată cu 100.000 de lire sterline.

„Când am citit ştirea şi am văzut imaginile, mi-am dat seama că e exact acelaşi film. Nu-mi venea să cred. Singurul lucru care lipseşte e scena cu Zeppelin de la început. Nu sunt lacom. Nu vreau 100.000 de lire pe el, dar sigur valorează mai mult decât am dat eu pe el”, a declarat Hann pentru ziarul local „Shields Gazette”.

Unul dintre experţii casei de licitaţie Bonham va examina pelicula, pentru o autentifica. Dacă verdictul e „autentic”, norocosul cumpărător ar putea câştiga o sumă frumoasă pentru cele şapte minute de film.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here