Program Noaptea Albă a Filmului Românesc

0
353

Vineri, pe 14 septembrie, cinematografele se închid abia spre dimineaţă în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi. În Capitală, Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc la Cinema Studio, Cinema Patria, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Centrul Vechi şi Club Fabrica. În Cluj-Napoca, cinefilii sunt aşteptaţi la Cinema Victoria şi la Casa TIFF, în Timişoara – la Cinema Timiş, iar la Iaşi, proiecţiile vor avea loc la Cinema Victoria.

Cei care au ratat filme româneşti recente pe marile ecrane sunt aşteptaţi la Toată lumea din familia noastră şi Film pentru prieteni, ambele în regia lui Radu Jude, Undeva la Palilula, controversatul debut în film al regizorului de teatru Silviu Purcărete, Crulic, drumul spre dincolo, de Anca Damian, singura animaţie românească premiată vreodată cu trofeul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy, comedia neagră Visul lui Adalbert, regizată de Gabriel Achim, Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, de Adrian Sitaru, câştigător a două trofee la Festivalul de Film de la Locarno, sau Kiddo, de Millo Simulov, primul film interactiv din România.

Vor fi proiectate şi documentare: Un gând, un vis, Doyle..şi-un pix, de Bogdan Ilie-Micu, povestea călătoriei fotografului Mihai Barbu până în Mongolia sau Păcătoasa Teodora, semnat de Anca Hirte şi nominalizat la Premiile Gopo 2012 la categoria Cel mai bun film documentar.

În premieră, spectatorii vor putea viziona Despre oameni şi melci, în regia lui Tudor Giurgiu, care intră în cinematografe din 14 septembrie.

Iată programul din Bucureşti:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here