Cineaştii români se duc în Grecia pentru „Agon”

0
715

O coproducţie internaţională regizată de un debutant albanez, Robert Budina, şi filmată de directorul de imagine Marius Panduru (foto) începe turnajul mâine, 14 noiembrie, la Salonic, în Grecia. Agon este o co-producţie internaţională între Albania, Grecia, România şi Franţa, Elefant Film (reprezentat de Dan Burlac) fiind co-producătorul român.

Echipa care se ocupă de imagine şi grip este românească, iar postproducţia va fi realizată în studiourile Chainshaw din Bucureşti şi parţial la Kodak. Filmările vor dura patru săptămâni, în ultima echipa urmând să se mute în Albania.

Potrivit producătorilor, acţiunea se desfăşoară în Salonic, Grecia. Saimir şi fratele său mai mic, Vini, care a emigrat recent din Albania, încearcă să supravieţuiască în Grecia. Saimir urmează să se căsătorească cu Elektra, o tânără grecoaică; în acelaşi timp, încearcă să se ocupe şi de fratele său mai mic şi să-i găsească un loc de muncă, fapt care nu-l entuziasmează prea tare pe Vini. El încearcă să-i demonstreze lui Saimir că se poate descurca şi fără ajutorul lui.

Apariţia familiei unchiului albanez bolnav al lui Saimir, în casa unde acesta locuieşte cu Elektra, va pune în lumină diferenţele dintre cele două culturi : greacă şi albaneză, şi mai ales va isca un conflict între Saimir şi socrul său Nikos, care se gândeşte că Saimir va putea să-şi uite rădăcinile şi să se gândească doar la noua lui familie.

Saimir va căuta să găsească un echilibru între cele două familii, în timp ce Vini va sfârşi prins în mafia albaneză locală şi va descoperi ororile traficului clandestin al imigranţilor. Se va îndrăgosti de Majlinda, protejata lui Keno, capul mafiei. Cu ingenuitatea şi curajul unui tânăr de 20 ani, el va încerca să o elibereze din mâinile lui Keno, antrenându-l şi pe fratele său în această lume a violenţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here