Filmul premiat cu Queer Lion, proiectat la București

0
236

afis_Zilele Filmului CoreanThe Weight, în regia lui Jeon Kyu-hwan, câştigătorul premiului Queer Lion la Festivalul de la Veneția, anul trecut, va fi proiectat în premieră în cadrul Zilelor Filmului Coreean (15 – 17 noiembrie).

În program figurează și câștigătorul Leului de Aur din 2012, Pieta al lui Kim Ki-duk, precum și In Another Country, filmul lui Hong Sang-soo cu Isabelle Huppert într-un triplu rol.

The Weight îl are ca protagonist pe Jung, antrepenor de pompe funebre, dependent de medicamente din cauza artritei severe şi pasionat de meseria sa. Îngrijirea cadavrelor înaintea ritualurilor funerare este un lucru nobil pentru Jung. El este ultima persoană în viaţă care are grijă, în linişte, de cei morţi. Singura lui familie este un frate vitreg, care a dorit dintotdeauna să devină femeie. Într-o relaţie de dragoste şi ură cu fratele vitreg şi sub greutatea vieţii şi a morţii cu care se confruntă în fiecare zi, Jung suferă și îndură. Calm, el pregăteşte cel mai mare şi ultimul cadou pentru fratele său.

Zilele Filmului Coreean vor avea loc la București în perioada 15-17 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu. Evenimentul este organizat la Bucureşti de Ambasada Coreei în România, în colaborare cu Centrul Cultural Coreean Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here