„Matei, copil miner”, în avanpremieră la București

0
405

MATEI COPIL MINER

Filmul de debut al Alexandrei Gulea, o coproducție România – Germania – Franța, Matei, copil miner, va fi proiectat în avanpremieră în deschiderea primei ediții a Zilelor Filmului de Dragoste la București, pe 21 noiembrie.

Matei (Alexandru Czuli) are 11 ani și locuiește cu bunicul lui (Remus Mărginean) într-o regiune minieră. Părinții lui Matei au plecat la muncă, în Italia, iar copilul dezvoltă o relație specială cu bunicul. Însă, în urma unui incident, Matei este exmatriculat din școală, spre marea dezamăgire a bunicului, care reacționează violent la această veste. Copilul fuge de acasă și pleacă la București.

Alexandra Gulea este regizoare, monteur și scenaristă. A absolvit Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts și a studiat filmul documentar la Munich Film School. În 2004, documentarul ei, God Plays Sax, the Devil Violin/Dumnezeu la saxofon, dracu’ la vioară, a câştigat opt premii, printre care Golden Key la Kassel Documentary & Film Festival.

Matei, copil miner va fi distribuit pe ecranele românești de Independența Film, începând cu 22 noiembrie.

Zilele Filmului de Dragoste la Bucureşti se vor desfăşura în perioada 21 – 24 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu. La Cinema Studio va rula doar filmul de deschidere al festivalului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here