George Clooney l-ar putea juca pe magnatul de origine română John DeLorean

0
646

George Clooney este primul pe lista actorilor aflaţi în cărţi pentru rolul controversatului miliardar John DeLorean, într-un film biografic produs la Hollywood. Potrivit „Forbes”, care îl citează pe Stephen Wynne, şeful DeLorean Motor Company, vedeta este una dintre primele opţiuni pentru producătorii Steve Lee Jones şi David Permut.

Agitaţia e mare la Hollywood, unde s-a declanşat o veritabilă cursă pentru ecranizarea vieţii magnatului, fiu al unui român din zona Sebeşului, Zaharia Delorean, emigrat peste Ocean în anii 20 – un subiect despre care Filmreporter.ro a scris, în exclusivitate, în noiembrie. Cel mai tânăr vicepreşedinte al General Motors, creatorul „maşinii timpului” DMC-12 din filmul SF Back to the Future (produs de Steven Spielberg în 1985) şi al Pontiac Firebird, Pontiac GTO sau Pontiac Grand Prix, DeLorean a încetat din viaţă la 80 de ani, în 2005. Personaj monden în anii 60-70, prieten cu celebrităţile timpului şi unul dintre cei mai bogaţi şi mai şarmanţi americani, a fost arestat pentru trafic de droguri, în 1982, după ce agenţii FBI l-au atras într-o cursă. Clooney aduce bine cu el şi e foarte probabil să preia rolul.

Subiectul DeLorean e disputat, simultan, de şase proiecte de film, fiecare încercând să obţină sprijinul unui membru al familiei, unui fost avocat sau unui prieten al lui DeLorean. Pelicula care l-ar aduce pe Clooney în rolul principal are un scenariu semnat de un câştigător al unui premiu Emmy, Adam Mazer, în urma consultării întregistrărilor făcute de FBI timp de 27 de ani şi a unui contract încheiat cu fratele lui DeLorean, Charles, şi cu cea de-a patra soţie şi executorul testamentar al magnatului industriei auto, Sally DeLorean.

„Există un motiv bun pentru care lumea se înghesuie să facă filmul acesta: povestea este atât de puternică!”, a declarat David Permut pentru „Hollywood Reporter”.

În acelaşi timp, Brett Ratner (X-Man, Rush Hour şi seria Prison Break) lucrează la un film care va conţine probabil prea multă acţiune şi prea puţine subtilităţi, după un scenariu de James Toback, cel care a regizat Tyson. XYZ Films şi studiourile Time Inc. dezvoltă un scenariu cu titlul Grand Desilusions, de Rob Warr şi Alex Holmes.

Jordan Livingston filmează deja un documentar numit Back to the DeLorean, cu sprijinul fiicei magnatului, care se va axa mai degrabă pe inovaţia şi flerul lui în industria auto şi pe maşinile sale. Care fiică se pare că mai acordă suportul unui al şaselea proiect, cu un scenariu scris de Thomas Fenton (scenarist la Saw IV!). Pentru rolul lui DeLorean, jurnaliştii americani îl dau ca ţintă sigură şi pe actorul Terence Stamp, care seamănă izbitor cu personajul.

Citeşte mai multe despre viaţa lui John DeLorean în articolul Hollywood-ul se bate pe viaţa unui magnat american, fiu de român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here