Viaţa lui Woody Allen, subiect de documentar

0
395

Fostul regizor şi producător al show-ului Curb Your Enthusiasm (cu Larry David), Robert Weide, are un privilegiu rar: va face un documentar despre viaţa şi filmele lui Woody Allen, cu participarea acestuia din urmă. Filmul are titlul provizoriu Woody Allen: A Documentary, şi va fi difuzat în două părţi de câte 90 de minute, în toamnă, de canalul american PBS.

Potrivit „Variety”, Weide insistă pe lângă Allen, pentru un astfel de documentar, de mai mult de 20 de ani. Efortul i-a fost răsplătit într-un final, iar celebrul cineast l-a adus în „sanctuarul” său din New York – apartamentul în care locuieşte şi scrie – în camera de montaj, în locurile din Brooklyn în care a copilărit, pe platourile de filmare la You Will Meet a Tall Dark Stranger şi la Cannes, la premiera filmului.

Cei doi lucrează împreună la film de mai mult de un an. „Chiar şi cu cele trei ore pe care le am la dispoziţie, mi se rupe inima pentru câte secvenţe trebuie să tai la montaj. De fapt, Woody Allen va fi făcut deja trei filme când eu voi lansa acest singur documentar”, a declarat Robert Weide, citat de „Variety”.

Weide a fost nominalizat la Oscar în 1998, pentru Lenny Bruce: Swear to Tell the Truth, şi a realizat, în 2008, How to Lost Friends and Alienate People. Faptul că este unul dintre oamenii din echipa Curb Your Enthuziasm garantează că va avea suficient umor cât să surprindă spiritul lui Woody Allen.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here